Roligaste ämnet


Adina Strand 2005-09-19

I skolan har vi många roliga ämnen men jag måste nog säga att språk är det roligaste och då framförallt engelska. Jag tror att jag alltid har tyckt det så länge jag kan minnas. Dels för att jag har kusiner i Los Angeles och dels för att jag tycker att engelska är ett vackert språk. England tycks även vara ett vackert land av vad jag har sett från bilder och filmer. Det som jag tycker är bra med engelska är att man kan uttala det på många olika sätt. Det finaste uttalet har man i England och Skottland tycker jag. Den amerikanska som mina kusiner pratar upplever jag som lite slarvig och sluddrig. Det kan nog bero på att de använder mycket slanguttryck.



Även om jag gillar engelska så tror jag att det är få som gör det i min klass. När jag gick i sjuan var det många som inte visade respekt mot läraren och som störde rent allmänt på lektionerna. Det har blivit bättre nu när vi har fått en ny engelsklärare. Han är en jättesnäll lärare som lyssnar på oss elever men ändå är bestämd. Han gillar hårdrock och det har fått de stökiga eleverna att lugna ner sig, eftersom att de delar samma hobby.



På Jändelskolan har jag bara två engelsklektioner i veckan medan vi har B-språk tre gånger i veckan. Det tycker jag är lite märkligt eftersom att B-språk inte är ett huvudämne. Det vore mer naturligt att ha engelska tre gånger i veckan och B-språken två gånger. Om jag fick bestämma så skulle man ha engelska fyra gånger i veckan för dem som vill lära sig mer. Engelska har man glädje av inom många yrken till exempel som pilot eller om man jobbar med data. De som har svårt för att lära sig engelska har också nytta av att läsa ämnet flera gånger i veckan. Sen kan man även nivågruppera klasserna, för då kan alla få jobba i sin egen takt. Man kan olika mycket när man börjar sjuan så det är inte riktigt rättvist att alla ska jobba på samma nivå.



Min dröm är att få bo i England och prata det vackraste språket jag vet, nämligen engelska. Jag ska bo på en herrgård med många djur ute på den engelska landsbygden. Den engelska jag inte har hunnit lära mig i skolan kommer jag att lära mig då.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus