Skolan tar tid


Jennie Fredriksen 2005-09-19

Klockan tickar, den är två minuter i 6. Vi börjar tio över 8, alltså jag har över två timmar att göra mig i ordning vilket är lagom för jag hatar att stressa. Det tog mig en timma att äta, sminka mig och att klä på mig. Jag går hemifrån mellan kvart över sju och halv åtta. Då är jag framme vid skolan ungefär tio i åtta. Då har jag 20 min att prata med mina vänner. Sedan börjar första lektionen. Första lektionen är alltid lika dryg, och i början av veckan får man alltid läxor som matte, franska, svenska, engelska och ibland händer det att vi får läxa i No och So. När man inte hade betyg gjorde det nästan inget att man inte hann med läxan i franskan t ex. Franskan hann jag ofta inte göra för att jag hade så många andra läxor, men nu måste jag ju hinna med alla läxor vilket gör att man knappt har tid att umgås med sina vänner och göra sina andra fritidsaktiviteter. Musik är det bästa ämnet det är så himla kul. So är ganska kul med för vi har en bra och rolig lärare. Det drygaste är franska. På rasterna umgås jag med mina vänner, går till fritidsgården eller sitter på en bänk och spelar kort. Men en del dagar har vi inte mer än 5 min rast så då blir man lätt trött och kan ibland hända att man somnar på lektionen.
Bullrast har vi nåt som heter, mellan 9 och 10 är den och där kan man köpa bulle och dricka. På sista lektionen när klockan är 14.44 sitter nästan alla och följer sekund visaren med blicken. När läraren säger hejdå springer man ut ur salen. Efter skolan åker jag bussen hem eller så följer jag med någon kompis hem.
På fritiden när jag inte har läxor eller när jag inte är med kompisar spelar jag fotboll, handboll, tränar med bandet, eller så lyssnar jag på musik. Mina vänner är de bästa som finns. Jag älskar dem man kan verkligen lita på dem. Vi brukar hänga på Virres, där brukar mina kill kompisar åka skateboard, och cykla. De har gjort egna ramper och det är skit kul att hänga där med dem. De har humor.
Där kan man inte hänga så sent för det är ju SKOLA imorgon som man alltid får höra av sina föräldrar. Dagen går och man tycker att skolan aldrig tar slut. Plus att man får tusentals läxor. Det är helt sjukt. Man går i skolan jätte länge runt sju timmar och sen ska man få jätte många läxor. Vi blir utbrända. Stress är mitt liv nu för tiden.
Jag läste en artikel som hette Dagen med stort D. Jag undrar hur han kan tycka det. Det bästa jag vet är sommaren, sommarlov eller julen, jullov Alla lov är bra… Men efter ett tag så böjar man längta efter skolan. Fats det är ju egentligen inte skolan eller ämnena man längtar till utan det är kompisarna. Jag har till och med börjat gråta en gång för att jag tänkte på att tiden går så fort och att jag inte ska få träffa mina vänner igen när man börjar gymnasiet. Sorgligt men sant. Tiden går fort när man har kul. Jag kommer att sakna mina vänner jätte mycket när jag börjar gymnasiet. Men det är ju nästan två år kvar. Högstadietiden är nog den bästa tiden, det har man ju hört i alla fall. Alla säger att man ska ta vara på den tiden, men det är ganska svårt. Sjuan är nog det bästa året i skolans gång. Det tycker jag i alla fall, än så länge.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus