Varför är det så här?


Hanna Andersson 9b 2008-01-28

Varför tar vi åt oss? Varför är det en så stor skillnad mellan tjejer och killar? Ja, det är en fråga som jag tror att många har tänkt på. I svenskan har vi läst en krönika som handlar om varför tjejer och killar är så olika.

Hur kan det vara en sån stor skillnad på tjejer och killar?
Vi tjejer tar åt oss mer än vad killar gör. Om en kille har sex eller strular med många tjejer så blir han kallad för player och då ser folk upp till honom. Han blir något, något bra. Men om en tjej gör exakt samma sak så blir hon istället kallad för hora, skabbig, äcklig, ful och får en massa elaka kommentarer och ingen vill vara med henne. Om en kille säger något till en tjej t.ex. "visste du att din näsa är sne?" Då tar vi tjejer åt oss, vi ältar det och vi tänker på det. Jo, det är för att killarna är orsaken. Varför är det så?" Ungefär så stod det i krönikan.

Jag tycker att nästan allt i krönikan stämmer. Vi tar åt oss. Ja, vi är helt enkelt känsligare än killar, men jag tror absolut inte att killar är orsakerna till allt. Jag tror att dom flesta orden kommer ifrån tjej till tjej. Om en tjej t. ex. har legat med någon så är det oftast tjejerna som sprider runt rykten om att tjejen är hora och en massa elaka saker om henne. Medans om en kille gör något sådant så har oftast många respekt för honom och killar över huvudtaget. Killar snackar helt enkelt inte lika mycket skit som vi tjejer gör. Tjejer snackar en massa och jag tror att det oftast är för att tjejer är avundsjuka på varanda.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus