Bibliotek i gamla skolan


Annie Folkesson 2010-05-03

Den här byggnaden kommer att bli bibliotek, något vi elever och många lärare är emot.
Den här byggnaden kommer att bli bibliotek, något vi elever och många lärare är emot.

Är ett bibliotek i gamla skolan verkligen nödvändigt?
Kommer fler att besöka bibblan när den ska flyttas och tänker inte politikerna på oss elever?

Det är ju ändå vi elever som får ta konsekvenserna av flytten. Som elev tycker jag att det är dåligt av politikerna att inte ens höra vad vi tycker. Det är ingen som har frågat oss om våra åsikter. De tänker inte heller på alla pensionärer som måste gå längre för att komma till bibblan och det är ju faktiskt de som besöker bibblan mest, men politikerna bryr sig inte om dom heller. Är det verkligen rätt att som politiker gå emot alla andra och göra som dom själva vill? Men ingen kan hindra oss från att säga det vi elever tycker, för vi tycker väldigt mycket men får aldrig vara med och påverka politiska beslut!

Vi kommer förlora många lärare på grund av detta, lärare som vi ser upp till och som vi tycker undervisar bäst i hela skolan, men ni bryr er inte för ni vill bara spara pengar. Man sparar inte pengar på att bygga ett helt nytt bibliotek som kommer att kosta mer än 10miljoner. Det kommer att gå ut över oss elever. Vi kommer att få gå längre i skolan så fritiden är bara att glömma. Jag trodde att politikerna var emot mobbning och längre raster är ju inte nått som kommer stoppa det, eftersom att det kommer vara ute fler elever på rast samtidigt. Det kommer att bli mer skolk också för att man som elev inte orkar med de långa dagarna.

Klassrummen kommer inte att räcka till så vad ska vi göra av våra saker? Det kommer ju kosta kommunen ännu mer om ni ska sätta in skåp till varenda elev! Skolan kommer också att förlora lärare, inte bara dom som kommer att få sparken utan också andra lärare som kommer att "gå in i väggen" för att ni ska höja deras arbetstid. Vi kommer att få sämre undervisning för att lärarna blir helt slutkörda.

Jag går i 8A och vi ser likadant på den här saken. Vi trivs jättebra uppe i vårt klassrum och vi vill inte förlora den gemenskapen vi har till de andra klasserna som också går uppe i gamla skolan. Lärarna säger hela tiden att det är lugnt att komma upp hit och vill ha kvar klassrummen!

Alla är emot detta med bibblan och jag är så arg på er politiker för att ni inte ens har frågat oss utan bara gör det som ni tycker är rätt, men det märks nog snart att detta inte kommer att gå. Alla på skolan skriver protester mot detta för vi som är elever kan ju inte göra annat. Vi får inte bestämma utan bara finna oss i det som bestäms, men det är inte kul alltid! Man kan se på saker på olika sätt!

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus