Dags att göra något nu!


2021-03-22

Jag tror de flesta vuxna i dagens samhälle tänker på upprepade grövre trakasserier utförda av ett gäng mot en särskild person på en skola eller på arbetsplatser när de hör ordet mobbning. Men när jag hör ordet mobbning tänker jag på så mycket mer än så! Jag tänker på den “osynliga” mobbningen som är ännu svårare än den som sker i verkligheten. Du kanske inte förstår vad jag menar när jag säger den “osynliga” mobbningen, jag menar såklart nätmobbning och näthat.

Det är så många ungdomar idag som inte kan gå in på sina mobiler utan att få massa notiser på diverse sociala medier och chattappar om att de fått meddelanden. Detta är inga schyssta komismeedelanden! Det är meddelanden som “Du är så jävla ful!” “Ingen tycker om dig” “Du är inte värd att leva”. 

Men varför förekommer detta så ofta i dagens samhälle? Antagligen eftersom att det är så lätt att dölja. Inte många vågar spara ner hat de fått, för att då får de bara ännu värre saker tillbaka, det kan till och med vara hot! 

Allt detta är såklart inte okej! Men är det vi barn och ungdomar som ska stoppa detta själva?! Nej, det är ni vuxna som ska lära oss vad som är rätt och fel. Det är ni som ska hjälpa oss att fixa det här nu, för ingen ska behöva gå runt och må dåligt!

 

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus