EU-bidrag


Jakob Andersson 2010-05-16

Bild:www.flickr.com

Fel, dumt, idiotiskt! EU-bidrag behövs det verkligen? Vi slänger flera ton ätlig mat om dagen medans barn och vuxna människor svälter.

Är det nödvändigt att flera miljoner människor svälter i världen för Europas välstånd? Bönder i Europa får EU-bidrag för att kunna producera mat. Bönderna kan få upp till 130 000 kr i månaden i bidrag. Vi har överskott av mat här i Europa. När det inte finns någon att sälja maten till inom EU, ja då säljer man maten biligt i u-länderna. År 2006 gick 46% av EU:s budget till att ge bönder bidrag för att dom skulle producera mat.

Flera miljoner liter mjölk produceras i Europa, dricker vi så mycket mjölk? Nej, mjölken som blir över tillverkar man mjölkpulver av. Men vi i Europa vi vill inte dricka pulvermjölk, vi vill ha riktig mjölk och det får vi. Vad ska vi göra med mjölkpulvret då? Jo, vi skeppar det till u-länderna och gör det billigare än den vanliga mjölken. Då blir det fler som dricker mjölkpulver i stället för riktig mjölk. Europeiska mjölkbolag som Arla konkurrerar ut u-ländernas mjölkbönder. Bönderna går i konkurs och dom måste slakta sina kor. Allt för Europas välstånd. Det händer precis samma sak med spannmålsbönderna. När man försökte ta bort bidraget blev det ett väldigt motstånd från bönderna som ville ha kvar sitt bidrag. Det blev stora protester och strejker. Bidraget fick vara kvar.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus