INGEN ska behöva uppleva det!


L.G 9B 2021-03-21


Många får dagligen kommentarer som “varför lever du ens, ingen tycker om dig” och vi som aldrig har behövt uppleva detta kan nog aldrig sätta oss in i den sorgen och den vreden som många tyvärr får uppleva. Förut fanns det bara i verkligheten “öga mot öga”, men idag har det blivit mer lättillgängligt och allt fler utsätts för det. Detta ska inte finnas och ingen ska någonsin behöva utsättas för det.

För det första så mår många oerhört dåligt av att dagligen få dessa kommentarer. De som skriver och skickar dem kanske inte ens tänker på det. Men det kan faktiskt påverka en människa i ett helt liv. Bara för att en person ska “känna sig bättre” i någon minut. Man kanske tror att det är mildare mobbning att skriva saker på nätet, men olyckligtvis är verkligheten något annat. Det påverkar människor mer än man tror.

För det andra så är näthat något som man ofta inte ser på personen. Föräldrar och vänner kanske inte ens vet att man utsätts för det och då kan det nästan bli ännu värre. Man blir helt ensam i sin sorg och man har ingen att prata om det med. Sorgen blir oftast större när man bär på den helt ensam och detta är ett stort problem som många får dras med.

För det tredje så är det bara fegt att skicka iväg något över nätet. Om man ska säga något till någon så måste man mena det och man ska kunna stå för det. Så om du verkligen behöver säga något till en person så ska du göra det i verkligheten, öga mot öga. Men har man inget gott och säga så kan man bara hålla sin mun stängd, för ingen ska behöver utsättas för sådana kommentarer både i verkligheten och över nätet.

Det är samma sak, det blir inte mildare över nätet utan i vissa fall kan det till och med slå fel och
bli 1000 gånger värre. För detta är något som väldigt många säger “det är väl ingen fara, det är bara en kommentar”. Men vet du vad? Den kommentaren kan tas emot väldigt hårt och ärra personen för livet. 

Nätmobbning och hat på nätet är något som har ökat i allt för stor utsträckning de senaste åren och det är något som behöver stoppas nu! Det ska inte finnas hat på nätet och ingen ska behöva bli utsatt för det. Man kanske inte tänker på det, men det kan skada en person för livet. Så väx upp nu, det är 2021 och alla ska vara snälla mot varandra!

 

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus