kroppsfixering


Martina Dahl 2008-01-25

Är det så att man måste leva upp till en viss kroppsform? Att alla ska vara lika vackra som en modell på en retuscherad bild- Är det så?

Ja det verkar som det. Är det bara något litet fel på dig så är det någon som klagar. ”Fetto, fitta, slampa” är ord som är så lätta att slänga ut åt någon, och det tar. De som säger det vet att orden tar, det är därför dom säger det. Dom vill trycka ner dig. Dom vill att du ska känna dig ful, äcklig. De vill att du ska plåga dig tills det enda som finns kvar av dig är skinn och ben. För det är vad som händer. Säger någon att du är fet så är det väl så. Och då blir du därmed tvingad att gå ner i vikt, för annars kommer ingen att tycka om dig. En fet, ful kossa. Någon mumlar något åt dig när du råkar stöta emot armen mot den du möter. Du är för stor. Du kan inte vara bland folk. Du tar för stor plats.

Det är för jävligt att man ska behöva gå runt och känna sig så, känna sig fet, ful och äcklig. Att få bort alla dessa ord är omöjligt, de finns alltid där. Men att tänka på vad man säger, det är inte omöjligt. Och ingen är perfekt, så är det. Alla har olika tankar om kroppsformen. Vissa tycker att det vackraste som finns är när ’det finns lite att ta i’, medans andra tycker att det är jättefint med stora rumpor. Inga är lika, alla är olika. Alla är vackra, fast på olika sätt.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus