Näthatet måste stoppas nu


2021-03-22

Vi som aldrig har mobbats har nog svårt att till fullo förstå det lidande som man upplever när man möts av kommentarer som ”Du är så ful. Hur orkar du leva med dig själv?”. Men dessa kommentarer har blivit en vardag på nätet i dag. Det är inte okej.

 

Vi tar Bianca Ingrosso till exempel, hon är en stark och begåvad kvinna. Visst hon har sina fel men ingen människa är perfekt. Ändå behövde hon i sin senaste youtubevideo stänga av kommentarerna för att må bra. Näthat har kommit så långt att hon behöver stänga av hennes kommentarer. Jag vet inte hur du som läser ser på detta, men det är bara ett exempel av många. 

Om du utsätts för näthat ska du kunna gå till polisen och känna att du blir hörd. Men enligt en källa från Av-Media så läggs ärendet oftast bara ner. Det gör enligt mig att nätmobbarna bara fortsätter eftersom att de vet att det inte blir någon stor konsekvens av deras handlande. Mycket tragiskt!

 Nu kan vissa tycka att polisen har fullt upp. Jag förstår det. Men det ger dem ingen anledning att lägga ner. Tänk om personen som utsätts tänker på att ta sitt liv. Är det då bättre att börja utreda saken just då, när man inte kan rädda livet på stackarn. Du avgör!

Men du som utsätts för näthat ska veta att det finns hjälp. Många organisationer som man kan ta kontakt med som BRIS. Vi som inte utsätts för detta måste hjälpa till att stoppa det. Hjälp den utsatta att säga emot och visa att du stöttar personen som mobbas. Bara en liten kommentar som, du är inte ensam och jag tror på dig kan göra så stor skillnad.

 

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus