Näthatet måste stoppas nu


2021-03-22

Vi som aldrig har mobbats har nog svårt att till fullo förstå det lidande som man upplever när man möts av kommentarer som ”Du är så ful. Hur orkar du leva med dig själv?”. Men dessa kommentarer har blivit en vardag på nätet i dag. 

 

Något som jag tror att de allra flesta håller med om är att vi måste sätta stopp för näthatet NU. Frågan är bara hur vi ska bära oss åt? 

Nästan alla som jag känner har någon gång blivit utsatt för näthat. Det är en så liten sak kan man tycka men den lilla saken kan göra stor skada på personen som fick kommentaren. Jag tror att när man sitter där hemma framför en skärm och får för sig att skriva något taskigt som t.ex. tycker du att hon på bilden hade lite konstig näsa, så skriver man och kommenterar över detta. Då förstår man inte hur stort de kan vara för någon annan. Just nu kanske den personen sitter och kollar på sin näsa och tycker att den är jätteful och då har du som skrivit hatet hittat en helt ny osäkerhet hos personen som den inte ens lagt märke till innan.

Man måste börja tänka innan man skriver något. För de gör en så stor skillnad. Det är mycket enklare att skriva och uttrycka sig hemskt över nätet. För vissa människor som skriver hade aldrig kunnat säga det till människan irl.

För att stoppa nätmobbning / näthat så måste vi skaffa hårdare lagar och regler. Det måste bli större straff för näthatet annars kommer det aldrig att sluta.

 

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus