Näthatet måste stoppas nu


2021-03-22

Vi som aldrig har mobbats har nog svårt att till fullo förstå det lidande som man upplever när man möts av kommentarer som ”Du är så ful. Hur orkar du leva med dig själv?”. Men dessa kommentarer har blivit en vardag på nätet i dag. 

Det är hur många som helst som får kränkande kommentarer över nätet. Förr i tiden så stannade mobbningen mest i skolan och då fick man kränkande ord face to face, eller skrivit anonymt på en lapp. Men nu så har det spridit sig till nätet. Näthatet följer med än hem och slutar inte. Du kan få kränkande kommentarer av klasskompisar men väldigt mycket är anonymt. 

Det känns inte bra över att behöva ta emot hat över nätet, eller egentligen överhuvudtaget. Att bli hatad eller trakasserad av någon anonym? Jag tycker inte att nätet ska användas för att kasta hat på någon. Att lyfta upp sig själv med att trycka ned någon annan kan ju inte kännas så bra? På två år så har anmälningar för näthat och hot ökat från 25 till 37% (2019)

Det känns inte bra att ungdomar ska behöva ta emot så mycket hat i dagen samhälle. Jag tycker att näthat borde stoppas för att det bidrar bara med psykisk ohälsa, och det finns inget positivt med näthat. Så vad krävs det för att näthat ska stoppas?

 

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus