Näthatet måste stoppas nu


2021-03-22

Näthat är vardag för många unga idag. Dem möts av trakasserier och hot på kommentarsfält och sociala medier som “Du är så ful. Hur orkar du leva med dig själv?” Vi som aldrig har mobbats har nog svårt till fullo förstå deras lidande som utsätts för näthat varje dag.

 

Det är många unga som far illa av näthat, unga befinner sig oftare på internet än andra och man kommer aldrig undan när man ständigt har internet i mobilen i fickan.

Näthat borde inte finnas. Man ska respektera alla även fast man inte gillar en person så ska man inte skriva kränkningar och hot till personen. 

Tänk dig alla som far illa av näthat och hur mindervärdiga dom känner sig. Alla är olika och det tycker jag man ska respekterar och inte välja det alternativet att skriva kränkningar eller hot till personen. Det blir inte bättre varken för den som bli utsatt och den som skriver. 

Näthat ska verkligen inte finnas. Det är absurd och inte bra för nån, iallafall inte dom som bli utsatt för det och bli till deras vardag. 

Många råkar ut för näthat, specifikt unga personer som ständigt har internet i mobilen. Näthat är inte bra för nån, deras mående påverkas och vissa vill inte leva. Hur mindervärdiga dom känner sig. Näthat måste få ett stopp! För det här funkar inte längre!

 

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus