Ryktet drabbar alla


Kamratstödjarna & elevrådet på Torskolan 2008-03-09

Under en tid har Torskolan i Torsås varit i fokus. I Barometern OT har man kunnat läsa artiklar med rubriker som ”Dödshot och misshandel på Torskolan”, ”Föräldrar begär vakter och avstängning av elever” och ”Oroliga föräldrar frågade ut rektorn”, artiklar där en mycket negativ bild av skolan har målats upp.

Mycket av det som har skrivits stämmer, men inte på det sättet som tidningen beskriver det. Det låter som att Torskolan är en dålig skola, där elever dagligen kränks, mobbas och känner sig otrygga och där vuxna i skolan står handfallna och inte tar problemen på allvar. Den här bilden stämmer inte riktigt. För många elever kom det som en chock, framförallt för de elever som går i årskurs 8 och 9. De har inte märkt av någonting eftersom problemen huvudsakligen har förekommit i årskurs 7 och då under höstterminen.

Vi i elevrådet och kamratstödjarna på Torskolan, samt lärarna och övrig personal tar dessa hot kränkningar på allvar och jobbar mycket med detta för att få skolan att bli en bra och trygg arbetsplats för alla. Vi tycker också att vi elever har ett stort ansvar för det som händer på Torskolan och att vi själva kan göra mycket för att det ska bli bättre, t ex genom att prata med varandra över årskurserna och få alla att förstå varför man är i skolan samt komma överens om hur vi ska vara mot varandra. Om alla elever tar sitt ansvar så får vi en bra skola och det är något som vi jobbar för hela tiden.


Läs insändaren i Barometern OT 2008-03-18

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. hs1440 svararen 2008-10-13



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus