Stoppa mobbingen!


Evelina 2007-01-12

Mobbing har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Okej att vissa utsatta inte vågar säga till, men om man inte gör något så kommer mobbingen aldrig att försvinna.

Mobbing har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Okej att vissa utsatta inte vågar säga till, men om man inte gör något så kommer mobbingen aldrig att försvinna. Det finns inte någon på denna skolan som kan påstå att dom aldrig har sett/hört mobbing eller elever som mår så dåligt att dom inte vågar gå till skolan. Ni elever som ser mobbingen ska veta att ni utför lika stort brott som mobbaren själv genom att inte försöka ingripa.

Man kan inte begära att lärare ska märka allt, dom ser inte mobbing på samma sett som vi elever. Men en sak kan man begära av lärarna - ni ska ta till er det ni får reda på, även om det bara är rykten (rykten kan vara mer än falska). Medan ni går och undrar om det ni hört/sett är sant så kanske det finns en/flera elever som lider av mobbingen något j*vligt. Gå och prata med den eleven, vad har ni att förlora? INGET, men ni kan rädda många ledsna hjärtan.

Att finnas här för eleverna och se eleverna mer än på lektionerna ingår i ert arbete. En lärare som bara går förbi i t.ex korridoren och är helt tyst som om man aldrig hade träffat människan innan, det är dåligt av lärarna. Lärarna säger att vi elever ska visa respekt för dom. Då måste ju lärarna ta lite hänsyn till att vi fortfarande är barn och behöver bli sedda. En sån grej är självklar i samhället så varför skulle den inte vara det i skolan?

Det kan vara jobbigt att gå till kuratorn och berätta att man är mobbad, men lärare/klf känner man bättre. Ta chansen och prata nu, självförtroendet ökar. Det kan vara bra sen när man blir vuxen för där har man ingen som kan stoppa det.
Lärare får inte lön för bara lektionerna, utan det är till stor del det här ni får lön för.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus