Uniform är något vi inte behöver i skolan


J.L 2020-02-11

Uniform är något vi inte behöver i skolan. Alla ska få kunna klä sig som dom vill och uttrycka sig själva genom sin egna stil. Att tvinga andra att klä sig på ett visst sätt är inte rätt! Om alla barn skulle vara tvungna att bära uniform i skolan, så skulle det vara som att ta bort en del av dom själva.

Att införa uniform skulle kosta mer för skolan eller kommunen p g a alla inköp av kläder som måste göras. Vilket leder till att kommunen eller skolan inte kan lägga lika mycket pengar, eller inga pengar alls, på andra saker. Material i skolan, nya vägar i samhället, sjukvård osv.

Vi ska inte heller straffa andra för att vissa människor inte vet vad som är rätt eller fel. Man ska kunna klä sig hur man vill utan att bli mobbad för det. De är människorna som mobbar andra som måste ändra på sig och inte alla andras klädstilar! Och det här med att föräldrarna “måste” köpa dyra kläder till sina barn är inte sant. Ni föräldrar måste inte göra det, ni bestämmer själva vad ni ska köpa till era barn. Om era barn inte är nöjda med det, be dom skaffa ett jobb eller spara tex månadspengen och betala själva för sakerna dom vill ha som ni inte vill köpa till dom.    

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
4. <3 T.L 2020-02-12
3. Bra skrivet! E.L 2020-02-12
2. Precis! <3 2020-02-12
1. Bra skrivet! LG 2020-02-12



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus