Vad ska vi göra egentligen?


Emma Celander 2008-05-06

Svälten i Afrika är extrem p.g.a. värmen och pengabristen bland människorna. Vi här i Sverige arrangerar olika galor varje år för att skänka pengar till barn i Afrika, men hur mycket hjälper det?

För jag har inte sett någon förbättring efter alla galor vi har haft, barn svälter fortfarande och sliter ut sig totalt när dom måste gå flera mil för att släcka en djävulsk törst. Så ska det inte gå till, dom flesta har inte tillgång eller pengar till att gå i skola för att lära sig läsa och skriva, en del har förlorat sina föräldrar som förmodligen har dött p.g.a. AIDS, eller andra allvarliga sjukdomar som inte går att bota. Sverige samlar in flera tusen miljoner på galorna som anordnas, men vart hamnar pengarna egentligen? Kommer pengarna dit dom ska? Då skulle det väl ha blivit en stor förändring?

När saker händer här i Sverige blir det en himla uppståndelse, men det är förståligt det med, men om man tänker efter lite så är det lika besvärligt i U-länderna.
När man hör någon klaga om att jag minsann aldrig får god mat, brukar många svara: Men tänk på dom svältande barnen i Afrika.
Om jag hade en hel förmögenhet skulle jag skänka pengar till U-länderna, dom behöver nämligen det vi har, dom behöver ha utbildning, dom måste få lära sig läsa och skriva, och absolut få träffa annat folk med, det är mycket viktigt.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus