Varför ska h reggade epor ha dubbla lådor?


Elev 8B 2020-01-29


H reggade epor tycker man ska ha enkel låda. För när man har h regg så spärras hastigheten elektroniskt. Eporna går lika fort om dom har enkellåda som om dom har dubbla. Men anledningen till att man behöver dubbla är för att för 10 år sedan så fanns inte h regg så då fick man köra dubbla för att få ner hastigheten.

En annan anledning till att man behöver dubbla lådor i h reggade är för att regeringen är ineffektiva och inte orkar ändra lagen så man måste köra med dubbla och dom går sönder väldigt ofta. För när den främre lådan bromsar så blir det en väldig påfrestning på bakre lådan så den bakre lådan brukar inte hålla för dom är inte byggda för så höga påfrestningar. Då går dreven sönder.

Den vanligaste lådan att ha som bakre är m40 och det är inte så billigt när dom går sönder. En m40 begagnad låda kostar 1500kr. Det blir dyrt i slutet eftersom det kan gå åt två eller tre m40 på ett år och det innebär 4500kr i endast lådor och då brukar också medbringare slitas. Dom kan kosta 500 kr att köpa och även motorerna slits. 

Sen så blir man nästan hela tiden jagad av polisen. Dom använder mycket överförmyndare på oss ungdomar och då kommer dom undan. Dom skyller på att vi tar så mycket resurser från polisen. Men polisen borde sluta att jaga oss som kör epa och istället fokusera på allt våld eller alla droger i samhället som är grova brott. För i vissa städer i Sverige så kan du inte gå ut på natten själv för då är det stor chans att du blir misshandlad eller rånad. 

Så alla poliser, fokusera på våldet och drogerna i stället och inte på oss som kör i 30 och sköter oss!

 

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus