Vart är vi på väg?


Emma Celander 2008-02-28

Jag lider med dem.
Bild:http://www.hastfolk.se/2007-03/bilder/Glorias-oga2
Jag lider med dem.

Jag är chockad men abslout inte förvånad över hur djur behandlas i detta dagsläge. Djur blir plågade, misshandlade och utsatta, offer för dom människor som inte kan hantera djuren rätt.

I nyheter och filmer på internet visas det avskyvärda bilder på djur som blir slagna i huvudet med träpålar och får sina pälsar avskurna när dom är vid liv. Men det spelar ingen roll, vare sig dom är medvetslösa eller vid medvetande, man gör inte så mot djur, bara för att deras päls ska säljas dyrt eller gör dom det för nöjes skull? Jag hoppas att alla är uppmärksamma på vad som säljs i klädaffärerna, visst alla kanske inte går runt och tänker på vart den där fina tröjan kommer ifrån och vilket djur som har offrats för den. Jag personligen hade inte tänkt på det förräns nu efter det jag har sett. Detta är bara ett hemskt exempel på vad människor gör mot djur.

Jag får ångest

Det finns ju dom som har djuren som husdjur och varken ger dom kärlek eller omsorg och skiter fullständigt i deras behov. Dom svälter, lever i sin egen avföring eller kanske till och med har en kedja som halsband som har skavts in i halsen så det är ett djupt köttsår in i huden. Jag får ångest när jag bara tänker på det. Vill kunna sätta dessa sjuka människor bakom lås och bom och kasta nykeln i vattnet. Dom ska glömmas bort, dom förtjänar inte mer.

Djuren lider ju?

Hur ska man kunna stoppa detta sjuka beteende? Kanske genom att klädaffärerna strejkar eller att vi bara ska blunda och låtsas som om inget har hänt. Djuren lider ju? Fast det är väl förståligt när man skär av dom deras hud när dom lever, bara för att pälsen ska se extra fin ut. Det är så sjukt att jag knappt vet vart vi är på väg.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
2. Hur kan man? Lisa & Thommy 2008-02-29
1. Fruktansvärt Caroline 2008-02-29



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus