Jag har alltid älskat disney


TL 2020-02-13

meridican - activities_soccer_sports-purchased CC BY

Hon har alltid älskat disney och haft fotboll som ett stort intresse. Drömmen om att bli fotbollsproffs fanns länge. Den största idolen är Kylian Mbappé.


Jag började att fråga min kompis lite om vad hon mindes från sin barndom.

- Ett av mina första minnen, som jag kommer ihåg är att jag sitter hemma hos farmor i hennes soffa. Jag satt och kollade på disneyfilmer och åt frukt. Jag har alltid älskat disney, och just de här filmerna fanns på VHS. Min favoritfilm från disney är “Skönheten och odjuret” 


Sen fortsatte hon att berätta om hennes första skoldag, kompisar och vad hon brukade leka. Vad var egentligen hennes största rädsla?

- Jag minns att vi precis hade flyttat in i ett nytt hus när jag började skolan. Den första skoldagen fick jag runt och skröt om vilket stort hus jag bodde i. Jag träffade också en ny vän den dagen, jag hade aldrig sett henne innan. Men jag minns att hon hade flätor.

- När jag var liten brukade jag leka i skogen på en stor sten. Jag kommer ihåg att en dag slet jag upp en liten gran. Jag tog granen och “planterade” den i mossan. Det är lite sjukt att den faktiskt fortfarande står kvar, den har liksom börjat att växa på stenen.

- Jag jätterädd för häxor när jag var liten, jag drömde alltid mardrömmar om de.


Efter att vi hade pratat lite om hennes barndom, frågade jag om hennes liv idag.

- På fritiden gillar jag att sova, äta kolla på filmer och serier. Min favoritfilm är Five feet apart och min favoritserie är The office. När jag inte ligger hemma i soffan tycker jag om att spela pingis och framförallt fotboll.


Jag förstod snabbt att fotbollen var ett stort intresse hos henne. Jag frågade henne lite allt möjligt, hur länge har hon spelat och hur visste hon att det var just fotboll hon ville spela?

- Jag har spelat fotboll i 8 år och jag tycker det är superkul.

- Pappa har spelat fotboll, och en dag sparkade han upp en plastboll i luften. Jag tyckte att det såg coolt ut, så jag provade också att sparka på bollen. Den kom typ bara tre meter bort men jag tyckte det var roligt. det var då jag bestämde mig för att jag skulle bli fotbollsproffs.Min största idol är den franska fotbollsspelaren Kylian Mbappé.

- Sedan dess har jag tränat fotboll. Jag tränar en gång i veckan på vintern och två gånger i veckan på sommaren. 


Innan det var dags att säga hejdå till min kompis, bad jag henne att beskriva sig själv med tre ord.

- Högljudd, sprallig och smart!


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus