Dagens Skönhetsideal


Elev 9B 2021-02-11

"Andas in, in med magen! Klicka på kameran och så andas ut". Så kan jag tänka ibland för att kunna passa in i dagens skönhetsideal. För att andra ska tycka att jag är fin som jag är. För en enda instagrambild, som psykiskt gör ont i mer än en vecka bara för en enda instagrambild. Är det verkligen värt det?

Jag har hört många kändisar säga: Var dig själv, men hur i hela världen ska jag kunna vara mig själv när är allt jag ser är att de gör ALLT för att hålla sig inom den accepterade zonen? När de håller sig i den zonen där de inte är sig själva utan bara för att samhället tycker att det är fint så hamnar de där. Blir det inte lite dubbelmoral, att stå och säga: var dig själv medans man själv inte är det. Jag tycker det iallafall!

Hur ska jag vara mig själv när varje reklam med “snygga” kläder bärs ut av personer med typiska skönhetsideal? Jag menar jag har inget emot personerna jag tycker de är jättefina men jag vill gärna ha någon som representerar mig med. Då kanske jag känner mig lite mer som en del av de fina. 

Det är samma sak när det gäller mångfalden. Det saknas så många kurviga personer, färgade personer och “icke perfekta” personer. För sanningen är den att vi alla är olika. Borde det inte finnas olika människor som representerar det då?

Är det för mycket begärt? Kom igen skyll inte bara på samhället kan man tänka, du är själv en del av samhället? Jo du, jag vet det och det är just därför jag vill bli representerad. Grejen är att jag ÄR en del av samhället men jag KÄNNER mig inte som en del av det.

Jag vill se sådana som mig. Jag vill känna att det inte är värt det att må dåligt i en vecka bara för en ENDA instagrambild. Jag vill ha riktiga förebilder som verkligen visar att man kan vara sig själv, bara så ni vet jag vet att det finns sådana sköna människor men det skadar väl inte med fler sådana? 

Till sist vill jag bara säga till dig som läser detta, man lever bara en gång. Låt dig inte påverkas av de “perfekta”. För jag är helt säker på att de fått gå igenom mycket för att vara där och det är inte värt det. Enjoy som engelsmännen säger! 

 

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus