Det finns vissa lärare som är så grymt bra


Malin P 2008-04-09

Jag tycker min tid i högstadiet har gått väldigt fort speciellt nu i nian. När jag tänker tillbaka har jag många roliga minnen som jag kommer ha med mig resten av livet.

Nu i nian har det varit lite jobbigt med att veta vad jag ska välja för linje på gymnasiet. Jag har nog inte ens fattat att det redan har gått tre år och att jag snart ska lämna allt detta bakom mig. Man har lärt känna många trevliga personer som jag hoppas att jag kommer träffa även efter min tid här.

Snart börjar ett helt nytt liv. Jag är nog både lite rädd samtidigt som det är spännande att inte veta vad som kommer näst. I 7:an var det jobbigt till en början att gå till skolan med tanke på att jag inte hade någon att vara med men sen har åren bara flytit på. Den som hjälpte mig i den första svåra tiden va Julia och jag kan inte tacka henne tillräckligt. Det som jag tycker är jobbigast med att gå ut nian är att man måste splittras från sina klasskompisar som man nu kan prata med på ett helt annat sätt än i början. Man kommer ju sakna många från de andra klasserna också.

Nu är det som om ett nytt liv snart börjar. Det är nu som jag ska bestämma mig för hur jag vill att min framtid ska se ut, vad jag vill bli och allt det. Men just för tillfället vet jag ungefär vad jag vill bli och har planerat den del av mitt liv som jag inte hade en aning om att det skulle se ut för om bara några år. Jag har alltid tänkt att det är lugnt för det är ju många år kvar eller ett år kvar innan jag ska välja men nu så sitter man här. Man sitter här och ska välja hur resten av ens liv ska se ut. När man pratar om sitt gymnasium val så säger många att det är viktigt att man vet vad man ska bli i framtiden. Detta är jätte svårt och det är kanske det som gör gymnasium valet svårare än vad det behöver vara. Jag menar, ska man som 15 åring veta exakt vad det är man vill arbeta med resten av ens liv? Jag har haft en svår tid velat fram och tillbaka på vad det egentligen är jag vill. Jag vet inte säkert om jag kommit på det nu heller men nu har jag i alla fall en aning.

Min tid på denna skola har varit bra. Det finns vissa lärare som är så grymt bra, som har peppat en igenom svåra tider. Jag tycker det är bra att det finns sådana lärare visst vi kommer inte till skolan för att lärarna ska uppfostra en men samtidigt är det viktigt att det finns dom man kan prata med om man mår dåligt. Man spenderar ju ändå Den mesta tiden i skolan om dagarna. Torskolan har varit bra. Jag tycker vår sammanhållning i klassen har förändrats mycket.

Man har ju ändå gått här i tre år nu så självklart har man både bra och dåliga minnen, men en ska är säker dessa tre år kommer alltid finnas kvar inom mig. Det är ju en viktig period i mitt liv. En period då jag förbereder mig för framtiden och kanske utvecklas mest.

Det finns många saker jag kommer ta med mig i framtiden från min högstadietid.

Det har varit tre spännande år

Av: Malin P 9A

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus