Droger sprider sig


E.A 2020-01-17

Cigaretter, snus, droger och alkohol används numera mer och mer i vårt samhälle. Vart man än befinner sig stöter man på DROGER. Folk som dricker och det har gått överstyr. Människor som ger sig på droger mår oftast psykiskt dåligt. Och det är något vi behöver ändra på. Människor ska orka leva, de ska må bra.

När jag är ute möter jag ofta på någon som röker, någon som går med en snusdosa i bakfickan, någon som går med öl i handen. För dem spelar åldern ingen roll, de är beroende. Det finns så många människor som mår psykiskt dåligt, det kan vara tonåringar eller äldre personer. Det är okej att må dåligt men försök våga prata med psykolog, kurator eller vem som helst som vill hjälpa dig med ditt mående. 

Jag tycker inte droger ska finnas och man ska våga ha mod och visa hur man mår. Eller är droger den enklaste vägen att ta till för att känna sig bra? Vissa ungdomar idag röker, snusar och dricker bara för att dom tycker det är coolt. Jag vill säga till er att det är INTE BRA för er hälsa. Kan ni inte göra något som är bra för er hälsa, istället för att förstöra den? Gå ut och träffa kompisar, skratta och ha kul men använd INTE droger! 

Okej jag erkänner, jag borde själv inte säga något. Jag har själv rökt. Jag började med det när jag var runt 12 år. Jag gjorde det för att jag själv mår dåligt. Men nu idag röker jag inte, jag har lämnat det och tagot nästa steg. Att prata med någon hjälper. Vänner, familj det kan vara vem som helst. Se bara till att du MÅR BRA!

 

 


 



Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. Snyggt <3 2020-02-05



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus