Drogkrigen i Mexiko


Alfred 2022-12-05

Drogförsäljning händer just nu i nästan alla städer i Sverige och drog säljning påverkar alla för det är en jätte dålig affär för man är alltid skyldig pengar eller droger.

Om man inte ger drogfärsäljarna vad dom vill ha så sker det oftast ett mord eller så blir det mordhot. Då kanske man är tvungen att betala dom inom en viss tid och då blir det drogkrig som alla blir påverkade av. Jag tycker att detta måste få ett stopp på detta. Jag har en känsla att detta aldrig kommer få ett stopp eftersom det är alltid någon som är skyldig någon något tex droger , pengar och man måste alltid ge hämd . Dom som äger drog försäljnings bolagen, deras valuta på drogerna går alltid upp för dom som köper drogerna är beroende så dom bryr sig inte om priset utan bara om drogerna.

Man känner säkert igen när dom på tv pratar om att städer har utsatts för drogkrig tex när dom bränner upp bilar och förstör för dom inte får som dom vill. Kriget har håll på sen 2006 och både den amerikanska flottan och Mexikos arme är inblandade i kriget . 2019 dog 11 813 civila. Och 130 000 har dött totalt. Detta fruktansvärt och civila ska inte behöva få konsekvenser för att det är några andra som krigar om pengar.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus