Drömmar


Rebecka W 2011-03-09

www.flickr.com creative commons by jmtimages
www.flickr.com creative commons by jmtimages

I natt minns jag nästan ingenting om min dröm, jag minns att det handlade om gymnasievalet och jag minns en bild från drömmen.

Bilden jag minns var ett papper. På det pappret stod vart jag hade sökt in och det var en sak som inte stämde, det stod att jag hade sökt in till något som jag inte hade. När jag hade sett felet så vaknade jag. Jag vet inte varför jag drömde det jag drömde.
Jag tror att drömmar påverkas av vad som händer och vad man tänker och vad man vill ska hända. Jag tror också att man kan drömma om vad man inte vill ska hända. Men det blir oftast mardrömmar. Alla drömmar ger en typ av känsla, t.ex. rädsla, lycka, glädje, sorg, ja, vilken känsla som helst.

Sen finns ju dagdrömmar och drömmar man vill ska bli verklighet. Framtidsdrömmar, vad man vill ska hända någon gång i livet. Drömmar om barn, familj, jobb. Drömmar om gymnasiet och morgondagen. Det är ju lika mycket framtidsdrömmar som just familj och jobb. Drömmar om framtiden är bra att ha, man har ju ett mål. Ett mål är bra och när man kan se målet så klarar man av att kämpa till det. Mina framtidsdrömmar just nu är nog att komma in på mitt första val till gymnasiet, det är mitt mål just nu. Man får kämpa för att nå sina drömmar, men när du klarat av att kämpa dig fram till din dröm, till ditt mål, oavsett om drömmen är stor eller liten, så kommer du utstråla glädje och bara vara glad, det tror jag i alla fall

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus