Drömmar


Elev 9C 2011-03-09

www.flickr.com creative commons by Heavenhated
www.flickr.com creative commons by Heavenhated

Drömmar. Vad betyder de egentligen? För mig betyder de inget särskilt, i alla fall inte de på natten. De på dagen är mycket viktigare och betyder mer för mig. Då drömmer jag om min framtid som jag längtar så efter. En dröm för mig är fantasi, vare sig det är en dröm på dagen eller natten. För jag kan blott bara tänka mig hur den där framtiden kommer att bli, för jag kan aldrig veta.

Jag tror vi drömmer för att hjärnan ska kunna sortera vad som har hänt under dagen på ett organiserat sätt. Eller inte. Drömmar kan bara ”poppa” upp lite när de känner för det, kanske?

Drömmar växlar definitivt för mig. Vad jag kan komma ihåg drömmer jag olika saker varje natt. Ibland drömmer jag om karaktärer från böcker, filmer, spel eller liknande. Fast ibland drömmer jag också om saker som redan har hänt i mitt liv. Jag drömmer om allt möjligt omkring mig.

Mina dagdrömmar är dock en annan historia. Ganska seriöst försöker jag tänka mig hur det ska bli när jag åker utomlands för att plugga. Fast så mycket plugg förväntar jag mig inte, utan det blir mer av ett sabattsår. Nästan så desperat som en fågelunge försöker lära sig flyga, vill jag bort från Sverige för att prova på något annat. Jag tänker mig hur nervös jag kommer vara där jag sitter på planet och väntar. Hur tiden långsamt tickar förbi. Hur jag möts av en smått varm bris när jag stiger av det svala planet. Hur min första skoldag blir, hur jag kommer att mötas av min ”familj” eller hur jag kommer ha det där generellt. För det mesta dagdrömmer jag om det, men ibland byter jag ”spår” och börjar spekulera kring ett annat ämne. Böcker, spel och film fyller mitt huvud. Fritid, helt enkelt. Jag gör egna scenarion som jag utsätter några karaktärer för – bara för att leka med tanken. T.ex. funderar jag över vad som skulle hända om Harry Potter skulle visa sig vara halvbror till Draco Malfoy. Fast det absolut inte är så är det alltid kul att leka med tanken – och det är ett underbart tidsfördriv!

Drömmar kan driva mig framåt, men även hålla in mig om jag börjar tänka för mycket. Oftast ger de mig mer motivation att plugga och att ge järnet till fullo. Drömmar kan vara bra och dåliga, men för min del är jag utan de dåliga. Mardrömmar har jag men de har ingen direkt effekt på mig – tvärtom. De gör mig starkare. För att sammanfatta – drömmar ger mig bara det goda av livet och gör mig mardröm för mardröm allt starkare.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus