Drömmar dag och natt!


Elev 9C 2011-03-09

Bild:www.flickr.com creative commons by Ferran

Varje natt drömmer vi. Drömmarna är som en fortsättning på dagens tankar. Men även om vi drömmer varje natt är det inte alla drömmar vi kommer ihåg. Drömmarna vi kommer ihåg hänger oftast ihop med något som ska hända eller som kommer hända.

Vissa drömmar drömmer vi flera gånger. Det kan vara mardrömmar då det inträffar något hemskt. Mardrömmar är oftast sådana drömmar man kommer ihåg när man vaknar.

Det finns också andra drömmar. Dagdrömmar är drömmar man tänker på på dagen. När man drömmer sig bort och inte hör vad andra säger eller vad som händer i omgivningen. Man tänker oftast på saker som man vill ska hända. Ibland kan man till och med se framför sig hur det händer.

Så kommer vi till det tredje och sista. Drömmar är också mål för framtiden eller sådant vi önskar skulle hända. T.ex. att vinna en tävling, få jobba med det man vill när man blir stor eller kanske man drömmer om att helt enkelt gå ut 9:an.

Alla dessa drömmar är nödvändiga för att vi ska ta oss vidare i livet. Att följa våra drömmar så att de blir som vi har tänkt oss. För i slutändan är det vi själva som måste leva med dom.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus