Ett sätt att rensa hårddisken


Elev 9C 2011-03-14

www.flickr.com creative commons by Paul McInnis
www.flickr.com creative commons by Paul McInnis

Drömmar enligt mig är enastående svårt att bara placera i ett fack. En dröm kan i stort sett vara vad som helst. Drömmar kan mycket möjligt vara verkliga. Vissa drömmar kan vara kan vara ihopplock från dagen sen så bearbetar man allt det.

Ett annat alternativ kan vara att man drömmer det mest konstiga saker. Allt kan hända i en dröm. Men sen så finns det mardrömmar. Helt sinnesjuka, förvridna fantasier.
Jag tillexempel drömde en gång att jag gick i en mörk skog på en stig. Efter ett tag kom döden fram ur skuggorna och ville spela ett spel med mig. Han trollade fram en kortlek, höll fram den som en gatumagiker och förklarade reglerna.

Om jag valde ett spader ess skulle jag dömas till att vandra i helvetet för att evighet, om inte så skulle jag få fortsätta min vandring. Jag valde kort och det var ett spader, ett ess. Döden skrattade högt och drog ner mig genom marken och visade sin kortlek. Han hade förvandlat alla hans kort till spader ess, jag hade blivit lurad. Det satte sig i huvudet ett antal dagar efter jag vaknat. Jag tror att man måste drömma för att bearbeta dagen och rensa ”hårddisken”. Annars skulle nog hjärnan stängas av helt och man skulle dö.

Det finns vissa drömmar som kan upprepa sig efter en speciell händelse. Om man blivit rånad eller om något liknande har hänt kan man drömma om det och skapa en stark fobi för att gå ut. Men i stort sett är en dröm ett sätt att rensa hårddisken och använda sin kreativitet.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus