För abort


Tjej som vill ha rättigheter i framtiden 2022-12-05

Jag ser det som en självklarhet att kvinnan ska ha rätt att bestämma över sin egna kropp. Varför skulle hon inte få bestämma det? Det är en fråga som hörs hela tiden om kvinnor ska ha rätt att få göra abort och det finns många som tycker det är fel.

Jag har hört många diskussioner om kvinnor ska ha rätt att välja om de vill göra abort eller inte och jag anser det vara en självklarhet. Tänk dig att du blir våldtagen och blir gravid med en mans barn som har våldtagit dig och sen inte får göra abort. Det är jättekonstigt!

Du har ju inte valt att bli våldtagen och gravid så då tycker jag att kvinnan ska få välja om hon vill behålla barnet. Om det är en fara för barnet eller kvinnan att födas så ska det också vara okej att göra abort. Det kanske finns en risk för att kvinnan kommer dö om hon föder och då är det bättre att göra abort tycker jag för att fostret känner inget och vet inte vad som händer men kvinnan har redan levt och har familj och vänner. Det blir ju jobbigare för alla om kvinnan dör än om man får göra abort.

Kvinnor har kämpat att få aborträtt i hur lång tid som helst och det ska vi kvinnor i Sverige idag tacka dem extremt mycket för. I USA så förbjöd de abort för inte så länge sedan i vissa delstater och det var väldigt många som blev upprörda över det och jag såg väldigt mycket på olika sociala medier om det och jag tycker det är konstigt att de förbjuder abort.

Jag vill att det alltid ska vara ett fritt val om man vill gör abort. Förbjud aldrig abort i Sverige! Aborträtten har kvinnor kämpat för hur länge som helst och nu när det finns ska det aldrig försvinna! //Tjej som vill ha rättigheter i framtiden

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus