Får ligga i med skolan som en liten iller nu i 9:an


Fredde 2008-04-07

Mina tre år på högstadiet har varit mycket varierande, det har gått upp och ner och jag har haft både tråkigt och roligt.

Som sagt, mina tre år på högstadiet har varit mycket varierande. För det mesta har det varit kul och jag har inte haft några större svårigheter. Men här kommer hela historien:

7: an:

Första året på en ny skola, man skulle träffa nya kompisar och börja med nya ämnen, ja, allt var nästan större än vad man hade varit med om innan. Detta kändes som ett stort steg i livet. Jag var både nyfiken och nervös första dagen när jag kom hit. De första dagarna sa ingen i min klass ett ord på lektionerna. Men tiden gick ju, och vi började lära känna varandra, jag tycker 7:an var en av dom år som var mest intressanta, eftersom att allt var nytt. Detta gick även ibland till överstyr. Jag och mina kompisar hade en del bus för oss, detta ledde ofta till samtal med lärare och rektor. Men ju mer bus vi gjorde och ju mer vi bråkade desto mer blev vi vana vid det, vi slutade inte helt, vi fortsatte busa och ha oss, det här med buset tror jag var en del vi fick med oss från 6:an. Men man började senare förstå att den nya skolan, högstadiet var mer på allvar än vad man trodde, man kunde inte såsa runt som på mellanstadiet. Detta gällde början på arbetslivet, här lade man sin grund till vad man skulle bli. Men jag antar att man inte tänkte så mycket på det, för att busa och bråka på högstadiet var lite "farligare" och allvarligare än på mellanstadiet och det var kul med nya utmaningar. Så jag kan nästan säga att under hela 7:an så var det en hel del bråk och bus. Det var kul att börja en ny skola, och man fick snabbt nya kompisar och kände sig mycket säkrare i skolan. Vi hade väldigt kul under första året på högstadiet.

8: an

7:an gick väldigt snabbt, och nu var det dags att börja 8:an. Man kände sig genast mycket större och ännu mer självsäker. 8:an började inte så bra, jag och mina kompisar fortsatte med att busa en del, men som väl var, var det inte lika mycket bråk nu längre, men fortfarande en del. Vi gjorde en del utflykter med klasserna i årskurs 8 och vi hade väldigt kul! Höstterminen susade snabbt förbi, vi hade nu bara ett halvår kvar i 8:an. Det var vid denna tiden jag började tänka lite mer på mina betyg, jag hade inte haft dåliga betyg men jag ville få dom att bli bättre. Men jag kan inte säga att jag satsade för fullt på det. Jag pallade inte så länge att jobba för mina betyg, så jag började såsa runt igen. I 8:an hade jag skaffat mig massor med kompisar, och jag har fortfarande alla kvar. Jag var nu van vid att gå i en ny skola och var såväl van vid allt nytt, nu kändes allting normalt precis som det gjorde när jag gick på mellanstadiet. Skolan började närma sig sitt slut och jag var nöjd med mitt arbete i 8:an.

9: an

Så nu går jag i nian och sitter och skriver detta på en svensk valtimme.
9:an har varit mycket rolig tycker jag, hittills i alla fall. Det är drygt tre månader kvar till vi muckar =D! Det var nu i 9:an jag verkligen kom på vad jag ville hålla på med i framtiden och vilket gymnasium jag ville gå. Jag har bestämt mig för att gå på Stage4you. Därmed ångrar jag att jag inte satsade på det i 8:an, musiken för mig har stigit till en helt annan nivå och det är musik jag vill hålla på med resten av mitt liv. Varför jag ångrar att jag inte kom att tänka på detta i 8.an är för att då hade jag jobbat upp mina betyg betydligt bättre. Så tyvärr får jag ligga i med skolan som en liten iller nu i 9:an. Detta gör att jag tyvärr inte har så mycket tid med andra fritidssysslor och kompisar. Men den smällen tar jag, det är bara tre månader av mitt liv jag ska plugga så mycket, förhoppningsvis, och 700-800 månader i livet jag kan vara stolt över att jag jobbade så pass hårt dessa tre månader. Så det är värt det.
Detta är nog allt jag har att säga om min tid på högstadiet, tror jag.=). Ni 7:or och 8:or som läser detta, tänk på att ligga i med skolan innan det är för sent, ni vill nog inte sätta er och plugga när ni är 40 år gamla, det arbetet som ni kunde ha gjort när ni gick i skolan. Detta gäller eran framtid! Men men, ha det bra och kämpa på!

Av: Fredde 9D

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus