Farmen suger och Riket kommer att ta över


2004-12-06


På löpsedlarna står det varje dag om en ny skandal i den populära dokusåpan Farmen. Alla har nog sett eller i alla fall hört talas om Farmen - en bunt handplockade idioter som ska driva en farm.

Från början vet alla att det inte kommer att fungera. Vi, folket, sitter och tittar på sånt som underhållning. Personerna som är med kan bli psykiskt sjuka eller i vissa fall även fysiskt sjuka. Under tiden sitter de feta produktionsgubbarna på tv 4 och skattar sig lyckliga i sina dyra Armanikostymer och vräkiga skinnfåtöljer. Dom tjänar multum och vi tittare kollar på. Egentligen hur kan vi titta på detta när deltagarna blir förolämpade och personligt trackade för sina sjukdomar och att man kanske ser annorlunda ut? Inte nog med att vi såg första gången när Farmen sändes. Nu har vi också sett två andra perioder - ett i Afrika och ett i Stockholms skärgård. I Farmen Afrika skulle deltagarna driva en farm i Afrikas hetta och öken. Den enda vettiga personen som någonsin deltagit i Farmen är helt klart Boris. Han var kunnigast och han hade störst erfarenhet. I den senaste Farmen, Farmen Skärgården, fanns där en man, Christian. Han blev personligt trakasserad för sina sjukdomar. Svenska folket borde skärpa sig. Om hela folket slutade titta på Farmen så skulle den till slut inte sändas mer och vi slipper då trakasserier och själva skiten. Jag kom ihåg när jag såg den första Farmen. Alla människor som var med hade alla nått särskilt problem - allt från enstöringar till irriterande personer som bara gick en på nerverna.

Nu har SVT börjat sända en version av Farmen, även kallat Riket. Människorna är uppdelade i två ”lag”, fattiga och rika. De rika behöver inte gör ett dyft medan de fattiga gör allt mer för eget bruk och för de rika. Det finns en härskare som härskar över Riket. Han bestämmer över alla fattiga och de rika. De fattiga äter nötter och annan fattigmat medan de rika äter grillad fågel och annan rikemansmat. En del människor är helt emot dokusåpan Riket för att man har så ”förfärliga” tortyrredskap. Men deltagarna har faktiskt själva gått med på serien och den som är med i leken får leken tåla. Jag tycker att dom faktiskt får skylla sig själva.
Bort med Farmen och fram med Riket!

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
4. ahahahahaha måns b 7a 2005-01-11
3. farmen bättre Anonym 2004-12-17
2. du har fattat danne 2004-12-13
1. Dålig stil Andreas sunnerhage 2004-12-07



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus