Golfspelare


2005-05-02

Min stora dröm är att få bli en lika bra golfspelare som Annika Sörenstam, som är min stora idol. Hon är min förebild jag ser upp till henne hon får mig att kämpa och tro på mig själv! Visst finns det mycket som jag vill bli men som jag inte tror lika mycket på är ju att få bli modell, det vet man ju att det kan man inte bli. Det finns inga möjligheter till att kunna bli det, vilket är väldigt tråkigt vet fler som skulle vilja bli det men som alltid kommer att vara i en dröm. Visst det är bra att ha en dröm man lever ju för att nå upp till den och sen när man är gammal och inte kan bli det så har man ju upplevt allt som man kanske inte skulle ha gjort om man inte hade drömmar. Drömmar är bra att ha med andra ord! Jag har många fler drömmar som att få flytta till Gran Canaria och bo i en stor villa nära havet och ha en lycklig familj! Jag håller med om att detta låter lite snobbigt men det är ju bara en dröm, i drömmar kan allt vara precis som man vill. Man kanske skulle vilja vara fattig (men det tror jag inte att så många vill) en dröm är något väldigt stort för mig. För att jag ska kunna leva än idag så är det tack vara mina drömmar och tankar om livet. Även om jag vet att jag inte kommer att få allt jag drömmer om så slutar jag inte med det, tänk det kan ju hända att det blir till verklighet. Att min dröm blir sann! Det skulle inte vara dåligt, tänk att man då skulle tjäna miljoner på att vara med i en tävling, bo i en villa nära havet med en lycklig familj. Men jag tror inte att jag skulle trivas med det, att ha så mycket pengar. Man köper det man vill ha men ändå har man hur mycket som helst kvar, pengarna ta aldrig slut. Pengar gör inte mig lycklig, jag är glad om jag har tjänat ihop till kanske femtusen på min månadspeng då är jag lycklig för att jag har klarat av att inte köpa nåt onödigt under den tiden. Då skulle ju kunna köpa det jag skulle vilja ha med gått samvete och tänka; ”detta har jag själv tjänat ihop” man skulle verkligen vara stolt över sig själv då! Sen om jag tänker efter så skulle jag inte klara av att vara golfproffs för då skulle jag inte kunna ha en lycklig familj. Jag skulle vara borta ofta för att jag skulle tävla så mycket och då skulle det inte vara någon lycklig familj. En lycklig för mig är att man gör saker tillsammans ha kul och ses ofta. Såna som tävlar mycket kan ju vara borta nästan en hel vecka! Bara en tävling kan hålla på i tre dagar och då måste man vara där dagen innan självaste tävlingen börjar sen dagen efter så tar man säkert en runda för att fira! Och bara då har det tagit fem dagar av en hel vecka. Sen är man hemma ett tag sen kanske man ska spela utomlands då måste man vara där två dagar innan. Man ser ju knappt någon i familjen om man är borta så mycket. Nej så skulle jag inte vilja ha det om det blev så men ändå drömmer jag om det, det är ju en sak som man måste kämpa till för att den ska bli sanna!

Att kämpa kanske inte är min bästa sida men om jag ska kämpa för nåt som jag vill och tro på så kämpar jag på som aldrig förr!
Att ha en dröm är väldigt självklart för mig! Alla har ju små drömmar om allting, kanske att bli bättre på matte eller något språk. Även om man skulle vilja ha ett VG på ett prov är ju också som en slags dröm. Bara man kämpar och vill så tycker jag att det är som en dröm, en dröm för sig. Det är inget fel på någon dröm, alla drömmar är på samma sätt lika ”värda” ja eller vad man ska säga.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus