Hitler var en grym människa


Sarah 2007-04-19

Hitler var en grym människa, precis som dom som går i hans fotspår (nazisterna). Skulle ALDRIG, inte ens om jag kände mig ensammast i hela världen, gå med nazisterna.

Dom är ett gäng grymma människor som skulle kunna tänka sig mörda eller har mördat för att få bort de människor de ogillar.
En religion säger bara vad en människa tror hänt innan vi kom till livet och vad som händer när vi dör. Att vi ska be eller bikta oss, tro på en Gud eller flera.
En hårfärg och ögonfärg säger ännu mindre om en människa.
Det finns många mörka människor som är smartare än oss, arierna. Och såna begåvade människor kanske har dött i t.ex. Auschwitz. En människa som var meningen att bli något stort kanske dog: En berömd konstnär, en forskare eller en världsberömd advokat, kanske dog innan dom hann uppnå sina mål med livet.

Hitler förstörde mångas liv. Människorna i koncentrationslägren behandlades värre än flugor. Dom var Hitlers slavar, och dom fick arbeta tills dom dog. Det är helt sjukt! Som med Rommel, ökenräven som tvingades att ta självmord. Hitler hade tvingat honom och efteråt skriver han ett brev till familjen och beklagar sorgen. Det är sjukt! Skulle ha varit bättre om Hitler blivit mördad som Rommel ville. Det skulle ha räddat många människors liv.

För några år sedan på en tysklektion skulle vi få veta lite om tysklands historia. Vår lärare började berätta om Hitler. Vi fick veta att han älskade barn och hundar och att han gärna var bland dem. Hon fick honom att framstå som en mycket bättre människa än han var. Fortfarande inte en bra människa men ändå mycket bättre än han faktiskt var. Vi fick inte veta något om Auschwitz, som gjorde honom till ett kräk. Där emot tyckte hon att han var en feg människa för att han tog självmord, då han även sköt sin hund och sina valpar, sa hon. Det tyckte jag var hemskt då, att han sköt sin hund och valparna. Visst det är det tycker jag fortfarande, men det var ju ingenting emot alla andra hemska saker den människan gjorde.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus