Ingen är perfekt


L.G 9B 2021-02-11

<span>Det finns ingen som är perfekt och så ska det inte heller vara. </span>
Det finns ingen som är perfekt och så ska det inte heller vara. 

Jag och du matas dagligen med tusentals perfekta retuscherade bilder. Vi är vana vid detta och vet inget annat. Men frågan är, hur påverkar det oss? Finns de där i vårt omedvetna och säger indirekt hur vi ska se ut och hur vi ska vara? Formar de oss utan att vi tänker på det? Jag har under många tillfällen skrollat igenom mitt instagram flöde och det enda som har dykt upp är “perfekta kroppar” och människor som ser ut att ha ett fantastiskt liv. Men finns det verkligen perfekta kroppar och ser deras liv ut sådär i verkliga livet också?

Nej, detta är något som allt för många dagligen utsätts för. De ungdomar som växer upp idag har oftast bara sett dessa perfekta människorna och man vet inget bättre. Många kanske tror att det är pågrund av hur man ser ut som gör om man blir glad eller inte. Att man kommer bli lyckligare av att få den där idealkroppen som vi dagligen skrollar förbi och som sätter sig på näthinnan utan att vi ens reflekterar över det. 

Men jag kan övertyga dig om att det inte är verkligheten. Man blir inte lyckligare av att ha en smalare midja eller större kurvor, det enda man mår bra av är att älska sig själv, precis som man är. Du är vacker, du är speciell och det finns inte en enda människa i världen som ser ut exakt som du. Du är unik! 

Men vad blir man lycklig av kanske du undrar? Jo, det finns många saker som gör en lycklig, men en av dem sakerna är inte att trycka ner sigsjälv för att man inte ser ut som alla instagrammodeller. Jag t.ex blir lycklig av att vara med min familj och att kunna göra precis vad jag vill utan att en enda människa ska tycka eller tänka något om det. Socialamedier påverkar oss dagligen även om vi kanske inte lägger märke till dte och det kan vara svårt att bara stänga ute alla perfekta liv. Men det som du alltid ska ha med dig är att bakom den där alltid så polerade fasaden så finns något mörkt. 

Det finns ingen som är perfekt och så ska det inte heller vara. Alla är vi unika och alla har vi våra egna behov. Så nu är det dags för dig att ta det där extra steget. Våga vara dig själv och våga älska dig och din alldeles egna kropp. Du är perfekt precis som du är och ingen ska någonsin få säga något annat. 


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus