Jag vill inte se ut som en vandrande pinne längre!


T.L 9B 2021-02-11

Kan inte samhället bara fatta att alla kanske inte vill vandra runt som pinnar!
Kan inte samhället bara fatta att alla kanske inte vill vandra runt som pinnar!

Ibland frågar man sig själv “Hur mår folk i dagens samhälle egentligen?” Jag menar samhället är fullt av kroppshets, alla vill uppnå idealkroppen. En kropp som inte ser särskilt hälsosam ut om man ska vara helt ärlig. Jag säger inte att man inte kan vara smal och samtidigt leva ett hälsosamt liv, men att vara så smal och samtidigt kurvig som idealet säger är ORIMLIGT!

Idag är sociala medier en del av vardagen och influenceryrket blir mer och mer vanligt. Många unga blir påverkade av detta. De flesta influencers är reklam för den så kallade “idealkroppen”. Smala midjor, kurviga silhuetter men samtidigt inte för tjocka lår, för mycket fett på magen eller på underarmarna. Jag menar hur ska man uppnå den kroppen på ett hälsosamt och naturligt sätt och vill man ens det?!  Många influencers laddar upp bilder och texter som handlar om hur dåligt de mår och att det måste ta en paus.

Visst det kan handla om något personligt jobbigt som hänt. Men oftast handlar det om att de inte orkar mer. De känner för stor press. Och varför är det så kanske du undrar? Jo, jag kan säga såhär det handlar om deras yrke. Hela grejen med att vara en influencer är att visa upp sig själv. De har inget val, för rullar det inte ut bilder och texter som folk tycker om med jämna mellanrum får de ingen inkomst. Det folk vill se är härliga bilder som “naturligt” visar upp vardagen för dessa influencers. 

Men är det verkligen bara influencers och sociala medier som bidrar till all denna kroppshets? Nej, det skulle jag VERKLIGEN inte säga! Varje dag i vår vardag finns det saker som påminner oss om “hur vi ska se ut”. När vi kollar på tv och bara vill ta det lugnt poppar reklam för olika kosttillskott och tjänster som alla påstår att med oss går du ner i vikt snabbt.

Klart som FAN man blir triggad, dessutom finns det folk som kämpar med att gå upp i vikt. Kan inte samhället bara fatta att alla kanske inte vill vandra runt som pinnar!

 

Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus