Jändelskolan


John Dahlqvist 2005-09-15

Jag vaknar ca 6.45. Jag ligger kvar en stund och tänker att jag hellre skulle stanna hemma, men jag tvingar mig att gå upp och klä på mig.
Sen äter jag frukost. Det blir ofta en macka och O’boy. Sedan borstar jag tänderna. Mamma skjutsar mig till bussen, som kommer till busshållsplatsen ca 7.20. Bussen är ganska tråkig, och den tar en halvtimme. När man sedan anländer till Jändelskolan går man till sitt skåp och plockar fram sitt material till första lektionen. Det är roligt att träffa sina vänner i skolan, men de första lektionerna är dryga för att man är trött. Lunchen är väl kanske inte den bästa, men maten är oftast god. Chickenbits och curry är min favoriträtt, och det får man kanske 3 gånger per termin.
Det roligaste ämnet är idrott. Man byter om i omklädningsrummet, och går in i salen. Nu på sensommaren och i slutet av vårterminen har vi idrott ute.
Det är roligt, för det finns löparbanor och längdhoppsgropar. Det finns också en sträcka som kallas för ”Slingan”. Den är ca 1km lång, och den springer man nästan varje gång. Resultaten man får skriver man upp i lärarens pärm. Det är bra, för då ser man om man förbättrar sig i någon gren.
Nu i 8:an märker man att det blir jobbigare. Många prov och lektionerna är ganska tråkiga. I och med att man får betyg i 8:an så försöker man nog jobba lite
extra.
Det finns en Fritidsgård här också. Den är öppen från 8.30-12.00, och där kan man spela kort, pingis, brädspel m.m.



John Dahlqvist, Jändelskolan

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus