Julen


2004-12-13


Ja nu ta det fart igen, julen är här och snart måste man börja köpa julklappar. Alla pratar om vad som ska bli årets julklapp! Men vad vet vi egentligen om det, julen har ju inte varit än…

Det finns också människor som inte vill köpa klappar och som helt enkelt inte vill fira jul hemma utan åker i väg utomlands istället. Men de som väljer att vara hemma i stöket tycker antagligen det är mysigt med allt ihop. Själv tycker jag att det är bland det mysigaste som finns. Att ge julklappar, alla är glada, alla är tillsammans och när tomten kommer blir barnen först lite rädda och sen nyfikna.

Allt julstök är bara mysigt. Fram med julpynt, allt blir rent och fint och sen förhoppningsvis lite snö. Men det är väl inte att räkna med.

Alla längtar till att maten står på bordet och man får sitta och äta köttbullar, lutfisk med gröna ärtor och vitsås, skinka, Jansons frestelse och ris a la malta. Detta är väl bara lita av allt som dukas fram. Lite innan klockan tre sitter hela släkten framför tv:n och kollar på Kalle Anka och hans vänner med lite glögg. Alla barn kollar och känner på paketen som ligger under granen, så nyfikna så.

Helgen innan julafton så smygbörjar vi lite med att äta lut fisk och baka surdegsbröd och lite mer som behöver göras innan jul tex. göra julkransar och hugga granen. Och sen på julafton när vi kommer är allting klart. Det är bara en sån jul stämning. Nu är det bara att räkna ner!!!

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. ´mm Anonym 2004-12-17



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus