Kan man hjälpa det?


2004-12-10

Har någon tänkt hur mycket det står i tidningarna om olika sätt för att gå ner i vikt? Det har jag. Varje dag stå det något nytt sätt för att folk ska kunna få just den kroppen som man vill ha.

Kanske ett piller som gör att du går ner 5kg på 2veckor. Men har det någon gång stått hur man går upp i vikt? Skulle inte tro det. Folk tycker att det är okey att säga till en smal att den är en spinkis, benget eller kanske benrangel. Att man är äckligt smal får många höra nästan varje dag. Men folk skulle aldrig få för sig att säga till en kompis eller bara till någon i skolan att den är fet.

Några gör allt för att gå ner i vikt

Folk säger att dom som är feta kan ju inte hjälpa att dom är feta. Men tro ni att vi smala kan det då? Okey, några gör ju allt för att gå ner i vikt även om dom redan är smala, såna som spyr etfer varje måltid och såna som bli äcklade av mat. Men vi andra då? Vi som gör allt för att gå upp i vikt. Vi som har en önskan att en dag bara få vara om alla andra, normala: att få väga normalt och att kunna hitta jeans som verkligen sitter bra redan i den första affären som man går in i. Men så lätt är det inte. Utan om man är smal så vågar man aldrig säga att jag ska in och köpa jeans idag. För man vet att det nästan är omöjligt att kunna hitta ett par jeans som sitter bra och som även inte ska kosta 1000kr. Om man över huvudtaget ska hitta ett par smala jeans så kostar dom nästan så mycket. Okey det kanske inte är så lätt att hitta jeans till en kraftig heller.

Dom fattar inte hur jobbigt det är

En del av kompisarna säger att dom är feta och att dom mycket hellre skulle vara som en själv. Men om det verkligen gick att byta kropp med varandra så skulle dom nog förstå att det inte var nåt kul byte. Dom fattar inte hur jobbigt det är: att känna blickarna efter sig och sedan få höra en kommentar hur man ser ut. Finns det några fördelar med att vara så otroligt smal då? Nää det gör det inte. Det är inte något positivt som folk säger till en. Nästan aldrig i alla fall. Man säger att man inte tar åt sig men om man säger det så ljuger man. Klart man tar åt sig och även ens eget självförtroende sjunker ju. Folk tror att man vill vara smal, att man själv har valt att vara så smal som man är. Knappast. Och när man väl får en komplimang för något kanske från sin pojkvän så vågar man inte tro på den komplimangen för man är ju så van att få höra något negativt. Så självklart så svarar man ju då:
- Ahh visst säkert att du tycker. Man vågar inte ta emot en komplimang för efter bara ett tag så trycks den ner av en kommentar igen.

Men livet går vidare. Inget ändras av vad jag än skriver. Folk fortsätter at säga vad dom tycker om hur smal man är. Men är sedan tysta när en kraftig kommer förbi. Vi vet att vi är smala men kan vi hjälpa det? Nej.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. varför bry sig?? RiVa 2004-12-15



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus