Krönika om nazism och rasism


Albin 8B 2007-06-04

Jag tycker detta är helt knäppt. Nazisterna och rasisterna vet knappt vad dom pratar om när de säger att utländska människor utrotar det svenska folket.

Jag tycker jag de är helt dumma i huvudet. Vi hjälper ju dem och de hjälper ju oss. Det är väl ingen skillnad om man är svart eller vit?

I skolan såg jag en dokumentär om polismorden i Malexander. De killarna gjorde ett rån bara för att samla in pengar till nazister och det slutade med att två poliser dog efter en biljakt. Jag tror dom förstod vilket misstag de hade gjort. Man förstod också hur mycket de tyckte om nazisterna för att de rånade till och med en bank för att samla pengar till dem.

Det som jag mest reagerar på var när jag hörde om nazismen när Benny Grünfeldt berättade om tiden han var i Auschwitz. Den var riktigt hemsk. Nazisterna tog judar till fånga och gasade och tvingade dem till saker sen dödade man dem. Fattar absolut inte vad dem tänker på. Judarna var ju helt oskyldiga. Det måste ha varit väldigt läskigt att bli tillfångatagen och inte veta var man var på väg. Benny var väldigt duktig på att prata om hans tid i Auschwitz. Men detta är nog bland det hemskaste som hänt i historien.

Det som jag mest är rädd för är att nazisterna kommer in i riksdagen och får bestämma. Jag hoppas att de inte blir fler som vill bli nazister och att nazistgrupperna ger upp och förstår vilket misstag de har gjort. Detta är så konstigt att detta bara ens har ”uppfunnits”.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus