Lärarfjäsk


2008-04-25

Vi diskuterade lärarfjäsk på svenskan idag. Tydligen har vi rätt lika åsikter vad gäller fjäsk, dock tycker jag att den här kommentaren kunde fått lämna min mun under lektionen, och inte nu såhär i efterhand, men det tar en stund att formulera frågor i mitt huvud.

Elever som är helt nollställda mot sina klasskamrater, och som blir helt uppspelta (övedrivet glada) när en lärare kommer in i rummet, alltså börjar prata och le i det knalligaste laget, DE är fjäskelever. Tycker jag i alla fall. Elever som bryr sig mer om lärarna än sina kompisar. Det borde ju lärarna själva fatta? Joo, det gör de nog. Så småningom.

Jag hatar fjäskande elever, för jag tror alltid att det ska påverka mina betyg negativt, att de ska få högre betyg och att läraren sänker mig istället. Är faktiskt skitorolig för det! Jag vet att vissa saker inte är fjäsk, men de är bra irriterande faktiskt. Som att elever går fram, pillar läraren i håret och säger : Guuud va vackert håååår duu haaar! Och guuuud va snygga skoooor! Får jag prooooova??
Det HAR faktiskt hänt att jag hört JUST dom replikerna. Falskhjärtade elever skulle jag vilja kalla dem.
Visst, det är klart de kanske menar vad de säger, men de kanske borde säga det på ett mindre uppmärksammat sätt, för de vill verkligen synas när de gör så där. Det ser man liksom i blicken på dem. Och det är DET som gör mig jävligt förbannad.

Jag hatar, riktigt HATAR när de bara vill få lärarens uppmärksamhet, bara för att de TROR att de ska få bättre betyg. Jag hoppas verkligen inte att lärarna tänker så, och sätter betyg efter personlighet, utan efter kunskap och vilja, och ärlighet.

Jag kämpar för de tre sakerna, och jag vet att det andra, VILJA är svårt så jag måste kämpa extra. Jag vet att det finns en del som tror att jag fjäskar för att jag har mvg i svenska, men allt jag gör är att vara mig själv, försöka få läraren att förstå mig, skriva personliga texter, så att läraren ska förstå utan muntliga dumförklaringar. Det kan vara allt från personliga dikter till krönikor, noveller. Allt som får mig känna mig nöjd med vad jag presterat. Sätter hon ett VG på mig, ja, då vet jag att det förmodligen är det betyg jag förtjänar. Det kan lika gärna vara ett godkänt. Jag tror nog hon vet mig ganska bra nu, vad jag kan, vad jag behöver göra mer, vad jag gjort för mycket av. Jag vill ju bara ha en ärlig uppfattning om min förmåga liksom. Är jag en G-elev, låt mig få veta det!

Jag kan inte bestämma åt min egna lärare vad jag ska få för betyg. Det är deras ansvar, och jag får leva med det. De gör ju trots allt bara sitt jobb. Och jag tror att de vet vad de gör rätt så väl faktiskt. Och jag vill tro att det är för jävla svårt att ens sätta betyg på en elev, då det ingår så mycket olika kriterier och krav. Men jag tycker de flesta, DE FLESTA (!!!) sköter sitt jobb mycket bra, de flesta är väl ganska nöjda med sina betyg vill jag gissa.

Jag vet att det bara är att kämpa på om man har problem med betyg eller annat, men man behöver faktiskt inte dra in fjäsk i det hela. Det enda man kan göra är att visa kämparglöd, viljan och ärlighet. För utan ärlighet, vad vore då värt att gå i skolan? Man vill ju ha sanningen mitt framför sig på bordet, då vet man att det dåliga kan bli bättre, och det redan bra kan bli ännu bättre!

Jag hoppas att nästa års högstadieelever (nästa 7:or) får en riktigt bra och kul tid med dom bästa lärare man kan tänka sig! De är faktiskt hur bra som helst, de jag haft i alla fall. Trivs med lärarna och sådär med resten av klassen, men men. Man kan inte få allt.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
14. Okej ... Anonym 2009-12-04
13. Wow dope shit Anonym 2008-08-26
12. svar till Julia Anonym (den som skrev artikeln) 2008-05-22
11. palla Emil 2008-05-16
10. jahhaaaa vett du Anonym 2008-05-13
9. Om att vara anonym Fröken Svår 2008-05-13
8. Fjäsk, nej skulle inte tro det Emma 2008-05-12
7. Lärarfjäsk Julia 2008-05-09
6. Helt andra åsikter...! Alexandra, 9c 2008-05-07
5. Fjäsk? Paboda 2008-05-06
4. Lärarfjäsk Anton 2008-04-30
3. :D E.C 2008-04-29
2. svar till anonym svar till anonym 2008-04-27
1. Fjäsk? Anonym 2008-04-25



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus