Läxor och prov har varit rätt soft


Simon 9a 2008-04-01

Högstadiet har varit en mycket bra tid för migi skolan. Jag har träffat nya kompisar och man har utvecklats väldigt mycket. Det har varit mycket bättre med fler lärare här på högstadiet än på mellanstadiet. Men så finns det ju alltid undantag, vissa lärare har varit riktigt dryga men andra har varit grymma.

Om man jämför tiden mellan 7:an och 9:an så har alla i nian blivit mycket mer sammanhållna, alla känner varandra och kan prata om nästan allt. Jag tycker sånt med läxor och prov har varit rätt soft om man jämför med mellanstadiet för då hade man läxor till varje dag. Själv hoppade jag av tyskan och sen i nian så gick jag ner en klass i engelskan och allt har blivit mycket bättre med läxor. Det blir inte så stressigt. Man märker ju vissa i klassen sitter och skriker att det är för mycket läxor och prov, men det är oftast de som går både på tyska/franska och spanska.

7:an

Jag kom i 7a och jag tyckte det var en rätt så bra klass eftersom jag kände rätt många sedan innan.
Jag kommer inte ihåg så mycket från 7:an. Men det var typ inte så mycket svåra grejer. Man gled mest omkring. Mycket var repetition från 6:an och det kunde man ju så det var inte så mycket plugg heller. Det var många nya lärare som man skulle lära känna och bedöma hur bra dom var. Precis i början utav terminen så satt alla precis knäpp tysta när läraren kom in i klassrummet. Det var aldrig någon som kom för sent heller. Alla var alltid 5-10 minuter i klassrummet innan vi började. Lasse och Carro sa att det var den bästa klassen dom har haft under hela deras tid som lärare. Men efter några veckor var det som att vända en hand. Man delade sig i olika grupper och det var världens kaos i klassrummet och vi kom för sent till lektionerna och då var dom inte så glada Lasse o Caroline.

8:an

I 8:an var det mycket prov och jobbiga lektioner. Vi var mycket lugnare och alla blev mycket bättre kompisar. Vi började höstterminen med en klassresa till Korrö. Det var kul. Vi fick göra massa grejer så man kunde lära känna varandra som till exempel att paddla kanot.
I åttan vågade man göra mycket mer till exempel så gick man till fritan för att spela pingis eller nått och det vågade man nästan aldrig i 7:an. Men vi satt ändå mycket i klassrummet och spelade kort.

9:an

I nian så har vi haft rätt så mycket hemskrivningar, läxor och prov. Även dom nationella proven har man varit nervös för men än så länge så har vi bara haft svenska proven och dom har inte varit så svåra. I klassen så känner alla varandra och det är en grym sammanhållning i klassen tycker jag. Det som jag tycker har varit värst är att man har varit så stressad ibland när man ska lämna in allt på samma vecka och så. Betygen är jag inte så orolig för. Det är mest att hänga med på lektionerna och göra läxor och öva på prov.

Hela halsen full med blommor

Vi fick precis reda på vart man ungefär ligger till på intagningen till gymnasiet. Jag låg på medelbetyget så jag tror jag kommer in. Men det bästa med nian är ju att man kommer mucka och det kommer vara bland det bästa i livet tror jag. När man kommer ut på bakgården och har fått betygen och man får hela halsen full med blommor och grejer från anhöriga. Man kommer ju att sakna sina kompisar såklart, men man kommer nog att träffa dom flesta sen också.

Känn ingen press

Jag tycker att ni som ska börja högstadiet inte ska känna någon press. Man behöver inte tänka så mycket. Man träffar nya kompisar och tiden flyter på och man glider igenom mycket utav skoltiden så var lugna.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus