Livet är underbart!


Christina Ullström, Jändelskolan 2005-10-03

Jaha…nu har jag läst era bra artiklar och nu var det då meningen att jag skulle skriva en egen. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva eller vad ni vill veta, jag skulle kunna skriva om hur det var när jag började sjuan och att jag var liten rädd och nervös.


"Läskig åtta"

Ja eller liten var jag väl inte men det kändes så i alla fall. Jag var rädd för både åttorna och niorna, men det visade sig att de inte var farliga någon av dem. Idag är jag själv en läskig åtta, inte ett dugg rädd för någon här. Jag trivs superbra och har mycket fler vänner nu eftersom att jag har lärt känna folk från flera andra skolor. Så som jag lever idag vill jag alltid leva (om man räknar bort lektionerna i skolan) Lektionerna är ganska tråkiga, inte alla men en hel del. Ganska ofta beror det på läraren. Jag har inte svårt att komma överens med dem och jag behåller alltid för mig själv vad jag tycker om dem.

Min dag är så här ungefär

Min klocka ringer kvart i sju då försöker jag stiga upp inom fem minuter om jag inte gör det är risken att jag somnar om mycket stor. Alltså får min mamma väcka mig tio minuter över sju istället. Då är jag stressad till max, jag måste hinna duscha, äta, välja kläder, klä på mig och sminka mig. Tjugo i åtta måste jag gå om jag ska hinna till skolan som börjar tio över åtta. I skolan har vi ungefär sex lektioner per dag, alla är faktiskt inte tråkiga, jag gillar bäst musik, svenska och engelska. Men jag tar nästan livet av mig när vi ska ha franska. Det är världens drygaste ämne!

När skolan sedan slutar tio i tre kanske jag följer med någon av mina vänner hem eller så kanske de kommer med mig. Idag är det skoldans och jag ska följa med en av mina bästa vänner hem innan… Emelie.

Roligaste tiden i mitt liv

När hela veckan har gått kommer den bästa dagen som idag, fredag. Fredag betyder helg, för mig är helg INTE att supa sig full och festa nätterna långa. Helgen är rolig men inte överdriven. Förmodligen sover jag kanske hos någon kompis vi skrattar, flummar och har kul ändå.

Viktigt i mitt liv är min familj, min mamma och pappa är skilda så jag har en stor familj med ”fyra” föräldrar och fem syskon. De ställer alltid upp för mig och jag älskar dem alla så otroligt mycket.

Högstadiet är den hittills roligaste tiden i mitt liv! Även om det finns djupa dalar finns det även världens högsta berg. Och även om man ibland har världens största finne på näsan eller inte har rätt sorts kläder så är detta livet helt underbart.
Ska jag sluta nu? Räcker detta? Jo, det tycker jag!

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus