Lusseman


LS 2020-02-06

Jag är 14 år gammal och håller på att konfirmera mig och nu när det snart är jul så ska vi ha ett traditionellt gammalt luciatåg i kyrkan. Det var knappt någon som blev taggad eftersom att vi ska sjunga alla trista låtar  som alltid spelas varje år:  Lusse lelle, Staffan var en stalledräng, Tänd ett ljus och sen den tråkigaste av dom alla Natten går tunga fjät. Vem fan vill lyssna på något sånt förutom alla gamlingar?

Men när vi kommer till den som ska vara Lucia så skulle vi lotta. Det var typ 4fyratjejer som ville men jag och några andra tyckte att det hade varit rolig om det hade varit en kille som var Lucia. De var en kille som ville men prästen blev lite sur och sa nej. Vi fattar inte vad som är grejen, varför inte? Men vi var tvungna att lyssna så det blir samma gamla tråkiga luciatåg som är varenda jul. 

Sen efter konfan hämtade mamma mig så jag berättade att det hade varit roligt om en kille hade varit Lucia men att prästen blev sur. Hon höll på riktigt med om att det var en dålig ide för att dom äldre tycker om traditioner. Men vadå traditioner, de kan ju finnas någon som inte tycker som dem.

På kvällarna kollar jag alltid på youtube och då kom de upp i flödet att Thomas Sekelius la ut när han sminkar sig och svarar på hatkommentarer. Det var rätt grova och var bara om hans utseende och identitet, typ din äckliga bög, vidrigt att man kan vara så ful och se ut som en clown och stackars dina föräldrar, dom önskade nog att dom hade  gjort abort. I slutet berättar han att det är flest vuxna och unga pojkar som skriver hat. 

Jag fattar inte varför dom ska bryr sig och varför det är så fel att göra något som tjejer brukar göra? Att alla ska vara så fega för att göra något annorlunda, men så fort det är någon som sticker ut lite kommer det en stor våg med kommentarer och hat.  

Det är vi barn som är kreativa och vill ändra på alla dom jävla normera. Det är vuxna som alltid tar saker på allvar och vill inte testa något nytt “för det blir konstigt då”. Varför ska det vara skillnad på killgrejer och tjejgrejer. 

Sluta bryr er om alla andras barnoch tänk på hur du och dina barn själva beter er!

 
  • Add to Phrasebook
     
    • No word lists for Swedish -> Swedish...
       
    • Create a new word list...
  • Copy

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
2. Yeah! T.L 2020-02-13
1. Du är grym Shrek 2020-02-12



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus