Lyssna alla medborgare


Felicia 8A 2007-06-04

Hitler: Lyssna alla medborgare! Vi står här idag för att vi ska utrota judar och zigenare. Dom har inget här att göra! Dom smutsar ner den ariska rasen.

Hur kan man säga något så hemskt? Dom har inte gjort något fel. Hur kunde en enda mans åsikt sprida sig och bli så stor? Att skicka oskyldiga människor till koncentrationsläger är sjukt. Bara tanken skrämmer mig. Tänk om jag skulle ha hamnat i en sådan sits, Tänk om det hade hänt Hitler! Då skulle han få se vilken plåga så många människor upplevt.

Benny Grünfeldt som en gång varit fånge i Auschwitz, åker runt idag och berättar om det han varit med om. Det tycker jag är jättebra. För då kanske en del människor börjar tänka att nazism är fel. När jag såg American History X i skolan fick men en klarare bild, vad som verkligen försigår. Filmen handlar om två killar som är bröder. Den äldre brodern Derek leder en grupp med nazister. Dom går in i butiker och misshandlar svarta människor som jobbar där. Derek hamnar i fängelse far att han har begått mord. I fängelset blir han våldtagen och misshandlad. När han kommer ut från fängelset så bestämmer han sig för att han ska lägga nazismen åt sidan. Slutet var tragiskt. Den yngre brodern Danny blir skjuten i skolan av en utlänning. Jag tycker filmen var bra, inte en film man köper och har hemma kanske. Det som händer i filmen händer än idag. Därför är det bra att många människor ser denna filmen.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus