Man har lärt känna alla i klassen


Emrik 2008-04-20

Mina tre år på högstadiet har varit både roligt och tråkigt. Början av högstadiet var mycket oroligt med många stökiga raster och lektioner och man var ju givetvis alltid tvungen att säga emot lärare m.m. för att jävlas.

Man gjorde alltid så mycket som möjligt för att synas. Många stod och slogs medans vi andra stod och hejade på. Trots allt det så var det faktiskt ganska kul, man lärde känna alla i klassen och märkte att man hade mycket gemensamt. Som tur är så är det i alla fall bättre nu i 9: an. Redan i 8: an hade det blivit bättre.

Under alla åren har det dock alltid funnits i bakhuvudet att man ska vara populär osv. Det var bara sättet man skulle vara det på som ändrades. Förutom allt sånt har det faktiskt varit mycket roligt. Man har lärt känna alla i klassen och dom är alla en trevlig person och inte bara någon man måste vara kompis med för att dom är populära. Till skillnad från 7: an så blev det ju även betyg i 8: an och 9: an, det har nog varit det allra jobbigaste. Det har alltid varit något prov eller någon redovisning att oroa sig för, alltid har det varit något. Ibland kändes det som om alla prov och skit aldrig skulle ta slut och man undrade vad det tjänade till att plugga på dom.

Men förhoppningsvis i framtiden kommer man att ha hittat något man verkligen trivs med och vara glad över att man pluggade och gjorde sitt bästa hela tiden även om det känns piss nu. Det kommer att bli skittråkigt att börja gymnasiet och att inte kunna träffa alla kompisar längre. Jag kommer verkligen att sakna tiden i högstadiet och hoppas verkligen på att fortfarande hålla kontakten med de flesta. Men jag tror ändå att det kommer bli roligt att börja gymnasiet och träffa nya människor och lärare. Det känns faktiskt som slutet av en stor epok och det enda man kan göra är att kämpa vidare och hoppas på att gymnasiet blir lika kul.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus