Man ska följa sina drömmar


Elev 9C 2011-03-17

Ganska ofta händer det att någon drömt något speciellt och säger:
- Kan ni gissa vad jag drömde om inatt? Det kan vara allt från att ha varit på en semester någonstans, varit i ett data- eller tv-spel, blivit jagad av någon till att ha träffat vänner man inte sett på flera år. Det kan vara både jobbiga och läskiga drömmar eller underbara och roliga. Ibland kan man vakna och ha kvar den känslan man hade när man var i en situation i drömmen så kan då kan vara lite förvirrad.


Man ska följa sina drömmar! När jag hör de orden anser jag att de menas med de
framtidsdrömmar man har. Man ska följa det man vill och sikta mot det i livet. En dels framtidsdrömmar är att ha en viss karriär, andras att gifta sig eller att bli känd.
Alla anser inte som jag såklart och en del anser att det är deras drömmar de har under natten som man ska följa. De tror att deras drömmar alltid betyder något så de försöker tolka dem och hitta vägledning efter sina dem. Jag tror inte att drömmarna du har under natten riktigt kan hjälpa dig så att man vägleds genom livet. Däremot kan någon dröm ibland hjälpa dig att se på saker från olika vinklar och se andra sidor av en situation.
Drömmar påverkas nog precis av det som går igenom ditt huvud: kärlek, stress, ilska, osäkerhet och så vidare. Men, drömmarna påverkas inte bara av det dina känslor och var du är i livet. Som du säkert också märkt påverkas dina drömmar mycket av din fantasi. Ibland kan du ha en dröm som först är ganska verklig men som sedan går över helt till din fantasi.

Eftersom hjärnan alltid arbetar och aldrig slappnar av så drömmer vi varje natt, flera gånger, fastän vi inte alltid kommer ihåg de. Om hjärnan hade stängts av under natten hade vi ju inte haft några drömmar överhuvudtaget. Tänk om vi hade fått bestämma själva vad vi skulle drömma. Vi gör ju det redan men egentligen inte. Då hade vi nog bara haft perfekta drömmar och jag tror faktiskt vi skulle bli trötta på det efter ett tag. Det finns några som bara har en perfekt bild av sitt liv som de skulle vilja leva i, de skulle nog drömma om det varje natt om och om igen. Nu kan det hända att vi drömmer roliga, läskiga, speciella eller bara konstiga drömmar som absolut inte skulle kunna hända i verkligheten men som man kan skratta åt efter. Eftersom din hjärna bestämmer blir det inte ofta samma drömmar flera gånger. En speciell dröm som många drömmer är att de står på en klippa, halkar nerför ett stup och sedan vaknar. Alltså kan du drömma drömmar flera gånger men det händer inte så ofta.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus