Min krönika


Thomas 2007-05-01


Malexander

Jag tror att det gick dåligt för Andreas för att han inte hade kompisar i skolan. Han kanske blev tuff när han träffade Tony Olsson och Jackie Arklöv. Hans kompisar var Nazister och så sa dom att han också skulle bli Nazist. (NSF).


Benny Grünfeldt
Han sa att han var bra på måla och så fick han göra julkort åt han som skulle ha dom och han sa att han var bra på kurragömma för när det blev mat så åt han upp hela sin brödbit, som han inte skulle göra men det visste han inte. Han kanske skulle komma till gaskammaren men han gömde sig på toaletten.
Jag tror att Benny är ute och berättar för att man inte ska glömma bort Auschwitz. Han är nog också ute för att inte ungdomar ska gå med i nazistiska organisationer.

American History X
Jag har sett en film som heter American History X.
Den handlar om två bröder som heter Derek och Danny. Derek är storebror och Danny är lillebror och dom har en lille syster också som heter Ally. Derek åker in i fängelse i tre år då mötte han Lamont som hade fått sex år i fängelse.

Scener som berör:
I början av filmen så var det några svarta människor som bröt sig in i Dereks bil och snodde saker. Då vaknade Danny som är Dereks lille bror och hörde att det var några som bröt sig in i hans bil.
Han sa till sin bror och han gick ut med en pistol och sköt två svarta människor men den andra dog inte för så han sa till den andra som inte dog att han skulle sätta huvudet vid trottoarkanten med sina tänder och så sparkade Derek han i huvudet så han dog på ungefär en sekund. Så kom polisen och tog han till fängelset. Han fick tre år i fängelset för att ha dödat två svarta.

I slutet blir Dereks lillebror skjuten av en svart människa:
Danny gick in på toaletten och sen vände han sig om och så stod det en svart människa med en pistol och sköt Danny. Han som sköt blev lite chockade när han sköt Danny.

När Derek duschade så blev han våldtagen av en kille och vakten som var där bara gick och stängde dörren.

Mina åsikter om filmen:
Jag tycker den var bra men det hände lite otäcka saker i den. Jag tycker att alla borde se filmen eftersom den handlar om nazism.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus