Min Krönika Om Rasismen!


2004-12-13


Sjukt, äcklande, för jävligt är det! Hur kan vissa människor vara så grymma, så hjärntvättade och så fyllda med hat?

Man kan ju undra hur deras syn på människor är? Är det bara något som är inne i vissa gäng, något som är coolt, något som ger en slags status? Att gå runt med kala huvuden, tjocka skinnjackor, stora kängor och ha synpunkter på precis ALLT och ALLA. Skinheads, nassar, rassar, olika finns det. Men alla har dom ett hat inom sig. Varför? Vad har dom fått allt ifrån?

"Du vet ingenting du"

Hör man någon säja:
- Jävla svartskallar, dom har fan inte här och göra gör det ont för jag vet att om jag hade varit i en situation där min familj inte hade något annat val att fly eller dö så hade jag valt att överleva. Man har bara lust att resa sej och titta den här personen rakt i ögonen och säga:
- Du vet ingenting du!
För det kan ju inte personen veta. Han vet inte vad dom här människorna har gått igenom, vad dom har upplevt och varför dom befinner sig i Sverige? Dom vet inte ett skit, ändå sitter dom och skriker ut sitt hat. Dom kan ju vara lika mycket svenskar som vi även om dom inte är blonda och blåögda!

Hade jag varit mörk och bott här i Sverige så klart man skulle få ett slags hat mot dom här människorna! Det är som en ond cirkel. Vissa skiter i det men andra vill ge igen och visa att dom också kan. Allt skitsnack om hur Hitler var kungen själv, hur han visade vad skåpet skulle stå.
Hur kan man säga så? Den grymme, den oförlåtlige människan/människorna, det dom gjorde är inget att vara stolt över för någon.

Varför har dom den makten?

Man skulle skicka ner alla nassar och folk som har sina åsikter lagda på det hållet. Dom skulle få sitta i en trång tåg vagn med inga säten, fönster, toaletter och åka ner till Auschwitz och får se vilket helvete dom här människorna hade där nere. Och se om dom har samma åsikter efter det.

Att en hudfärg kan spela så stor roll. Varför just mörka,
svarta, bruna och gula? Men dom andra då som ser ut som oss men ändå lever i Sverige, är de inget fel på dom då eller? Jag har verkligen ingen aning om hur dom här människornas hjärnor fungerar! Det är som om folk har en sorts viss respekt för dom här människorna.
Om man sitter t.ex. på en tunnelbana och det kommer in en grupp skrikande rasister så säger ingen något. Alla skulle bli tysta, ingen skulle ju våga resa på sig och säga emot eller fråga om dom skulle kunna vara tysta. Men varför har dom den makten? Någon borde ta ner dom på jorden igen och visa att så här fungerar det. Så här är samhället.
Men dom lever i sin egna lilla värld där dom regerar, härskar och har rätt. "Tror dom". Men det är fel, det är jävligt fel.

Allt prat ommänniskors rättigheter

Allt prat om människors rättigheter, hur alla har samma värde, att det finns organisationer och hur man jobbar med det i skolor. Överallt jobbar ju människor emot det.
Men har det blivit någon skillnad eller?
Nej, jag har inte märkt någon skillnad i alla fall. Samma folk som var rasister, nazister för 6-7 år sen är det idag också.
Det är bara att vara ute en kväll i en liten stad som Karlskrona så kan man få se flera gäng eller gängbråk och dom är inte bara ute efter mörka människor. Dom vill ha något att slå på helt enkelt. Så om det är busshållplatser dom förstör eller människor, spelar roll. Dom har ju samma värde enligt de människorna!

Vi är ju bara människor allihop!

Gör något!!! Snart är det ingen som vet vad som kommer hända med den här världen… Den här skitvärlden.

Vilken värld alla skulle kunna leva i om det inte hade funnits några hudfärger och så religioner. Hade vi inte haft några religioner, hade vi inte heller haft några krig!

Men herre gud shiit! Vi är ju bara människor allihop!

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
12. ÅH! Anonym.C 2007-05-31
11. LOL stolt rasist 2007-03-02
10. FU Macke 2006-10-25
9. Hata rasismen Anonym 2006-04-07
8. yttrandefrihet? madness 2005-05-27
7. Alla Stina 2005-05-20
6. krossa rasismen En Anti-rasist 2005-05-18
5. NEEEEEEEEE Anonym 2005-03-14
4. hmmm Anonym 2005-01-21
3. Bra! Linus 2005-01-20
2. absolut!!! Andreas Sunnerhage 2005-01-12
1. Det stämmer! Anonym 2004-12-14



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus