Orättvist!


Malin B 2007-04-30

När man tänker på det så är livet riktigt orättvist. Vissa människor är avgudade och får allt dom vill ha och andra måste jobba ihjäl sig för att få pengar till mat och får bo i dåliga lägenheter i en håla. Rädda, förstår inte vad någon säger. Så är det med rasister. Alla tror dom är som änglar och gör absolut inget fel. Men svarta får skulden för allting, det är så fel. Men hallå vakna alla rasister. Ingen är perfekt. Alla är olika. Om alla hade sett lika dana ut så skulle livet bli tråkigt. Ingen skulle vara annorlunda för alla människor är olika, även om dom är tvillingar så är dom inte samma människa. Inget är fel alla är rätt, bara olika.

Men rasister vill inte se det. Dom vill att vita ska vara rätt och svarta eller gula vara fel. Visst vissa invandrare gör fel saker som att ta sönder saker eller slå någon men det gör väl vi vita med. Och ibland gör invandrare det för att vi vita började slå dom eller behandla dom som skit. Men varför inte tänka på det positiva? Jag tycker svarta är jätte duktiga på att sjunga. Om någon skulle fråga mig var min största dröm är så skulle det vara ett liv utan rasism. Eller att man uppfinner en maskin som tar reda på vad nazister tänker för det undrar nog många.

Dom tycker ju det är coolt att gå runt med rakat hår och skinnjackor och stora läskiga militärkängor och slå på försvarslösa invandrare som kanske redan ha varit med om så mycket ont. Så kommer dom till Sverige och är rädda och nazisterna gör det inte precis lättare. Det är så j_a fel liksom, ett gäng på sju personer mot en ensam invandrare. Det är fegt och bara idiotiskt.

Tänk min morfars pappa var zigenare så min mamma är lite brunare och jag har också det i blodet men jag blir inte nedslagen för det. Är det för att jag har vit hy. Men jag har ju det i släkten. Jag tror alla har släkt längre bak i tiden som är invandrare. Jag tror ingen är helt svensk. Inte ens nazister. Dom kanske tror det men det är dom inte. Detta är ren fakta. Nazister är falska, fega, kallblodiga idioter som inte har något annat för sig än att puckla på invandrare.

Helvetet Auschwitz

Till min skola kom det en man Benny Grünfeldt han är en av dom få som överlevde koncentrationslägret Auschwitz. Han kom till vår skola och berättade om sina månade i lägret. Det va hemskt en 16 åring skulle inte behöva gå igenom något sådant här fruktansvärt. Dom behandlades som grisar. Dom blev slagna, maten va hemsk han va nära att åka till gaskammaren eller bli skjuten 3 gånger. När han berättade det här började jag inte gråta men väldigt arg. Hur kan man göra något sånt här? Man skulle ta alla nazister och skicka dom till något sånt här liknande då kanske dom fattar att detta inte är en lek detta handlar om levande människor precis som dom. Men om man är hjärtlös så är man. Man stör sig på det enormt. Man vill uppfinna en tidsmaskin och åka tillbaka och få alla att inte rösta på Hitler. Tänk hur annorlunda allt skulle bli inget krig. Och då skulle Benny inte behövt gått igenom allt hemskt.
Men jag är imponerad att han klarar att åka ut och berättar allt han har gått igenom. Och jag tror han gör det för att få oss ”ungdomar” att inte gå med nazisterna. Det hoppas jag i alla fall. Han berättade att han nästan blev dödad men han sa att för att han hade lekt kurragömma så mycket att det räddade hans liv. Det va lite häftigt. Tänk att en lek kan rädda någons liv. Då kanske han inte hade varit här. Om jag hade levt vi den tiden hade jag lurat mig in i Hitlers hus och skjutit honom jag hade struntat om jag hade blivit dödad själv. Så länge världen blir fri från den idioten. Jag hoppas faktiskt att Tyskland skäms för att dom röstade fram Hitler till deras ledare. För det va deras fel från början i alla fall.

Malexandermorden

Jag tror att allt började med att dom fick fel vänner och fel uppfostran. Och att hela deras liv gick i bitar. Men det ger dom inte rätt att gå och råna och skjuta någon. Har dom inget hjärta i kroppen? Tänk dom poliserna som blev skjutna kanske hade familj och kanske djur också. Tänk om dom hade fruar som inte hade något jobb och att männen försörjde familjen. Och nu vad hände med dom. Och jag är bara nöjd att dom hamnade i fängelse. Dom är säkert psykiskt sjuka. Oftast är man det om man går och döda någon. Men det måste vara svårt för dom anhöriga också. Det blir liksom en skam för familjen. När någon nära och kär åker i fängelse är det som man förlorar något. Och han sa att han inte ville göra det men då skulle han ju backat ur. Inte falla för grupptrycket. Det är svagt, så svagt. Är det något jag hatar så är det att falla för grupptrycket.
Han var ju en man, en vuxen man som måste ta ansvar för sina handlingar. För som han betedde sig är han som en 5 -årig pojke som har slängt tåg på 2 dagiskompisar.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus