Perfekta människor finns inte


Selma 2010-03-23

Det finns väldigt få människor idag som inte bryr sig om sitt yttre. Men att bry sig om hur man ser ut behöver inte alltid förknippas med något negativt. De flesta gillar att klä sig i fina kläder, att sminka sig, fixa håret och det mesta som har med utseende att göra.

Vissa gillar det så mycket att de väljer att jobba med det. Tyvärr finns det vissa som tar det steget längre, då handlar det inte mer om intresse utan dålig självkänsla. Man kan alltså bry sig för mycket.
Alla vet vi. Vi vet att ingen kan ha porslinshy och se bra ut varenda dag. Perfekta människor finns inte och jag tror och hoppas att alla har förstått det. Så varför försöker vi så mycket? Varför påverkas vi så mycket av människor som inte ens existerar?

Mycket har att göra med vad som är modernt, det är modernt att vara smal, det är tyvärr sanningen. Och det som är rriktigt synd är att om det skulle bli modernt att vara ”mullig” igen och att ha ”kött på benen” så skulle knappt ingen följa det modet. Vi har det redan fastspikat långt bak i huvudet; smal = lycklig, snygg osv. Jag tror inte vi kan ändra på det här, vi ”vanliga” människor som förstår att detta är fel, vi kan inte ändra den bilden. För vi kan inte be stora modetidningar att sluta retuschera bilderna, vi kan inte be dem visa modellens finnar, mörka ringar under ögonen eller vad som nu anses vara ”inte perfekt”. För det är inte vad vi vill kolla på.

Såå, vad ska vi göra? Jag vet vad vi inte gör i alla fall, vi agerar inte som vi tycker. Vi ignorerar inte vad som anses vara modernt. Istället strävar vi efter det. Vi köper foundation för att få fin hy, vi köper kläder för att vara moderna, vi skippar måltider för att hålla vikten, vi äter liksom inte vad som helst. Vi är hjärntvättade redan sen liten ålder.

”Vad är snyggt?” Det är egentligen inte svårt att svara på, bilden är i stort sätt likadan för alla. Det vi ska fråga oss är; Hur når man snyggt? Hur drastisk ska man bli utan att bli ärrad för livet? För när man väl har fallit ner i gropen är det svårt att ta sig upp. Ett litet snedsteg kan förändra ditt liv till det sämre, och av vilken orsak egentligen?

Kanske är det så att man måste sitta där vid toalett stolen efter man spytt upp det ynka man har ätit, kanske måste man väga ca 20 kg för lite för sin längd, kanske måste man gå runt och må dåligt för att senare verkligen inse var man är och hur dumt det är. Det är ju lätt att vara efterklok.

Det gäller att aldrig fastna där utan hitta en balans i livet som man är nöjd med. Vem har sagt att smal är det vi ska sträva efter? Vem har rätt att påverka vårt liv till det sämre? Gå din egen väg och gör endast saker du mår bra av! Att vara smal är inte hela världen, utan bara en väldigt liten oviktig och onödig bit. Tyvärr är det svårt att tänka så när man möts av motsatsen precis hela tiden..


Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus