Ronaldo och Messi spyr ut pengar


F.M 2020-01-16

Bild:F.M

Bild:F.M

Cristiano Ronaldo lämnar Real Madrid efter hela sju år för Juventus, läser jag på fotbollskanalen. Jag hade gärna velat att han fortfarande spelade i Real Madrid. Men gott folk det är faktiskt inte det som fick mig att reagera utan det är summan han fick för övergången: hela 105 miljoner Euro. Det motsvarar drygt 1,1 miljard svenska kronor!

Vad i hela världen är detta? Jag menar hela 1,1 miljard! Jag vet inte vad DU som läser tycker, men jag tycker att det är så orättvist. Att en som springer runt med en boll, som får äta sig mätt och har en god hälsa får så mycket pengar. Får det inte dig att reagera? Jag blir i alla fall rasande.

Så här ligger det till; en miljard av jordens befolkning är undernärda, drygt 800 miljoner människor har inte tillräckligt med mat och JA,  jag är mycket väl medveten om att FN:s globala mål bland annat är att utrota hungern, vilket är bra. Men det räcker inte!

Ekonomi är väldigt viktigt om alla människor ska må bra utan att det ger någon skada på vårt hem, vår planet. Visst Ronaldo kan ju få pengar, det är inte det jag menar. Men är det verkligen så nödvändigt att ge honom så mycket när en stor del av jorden dör på grund av hunger?

Jag kan gissa att vissa kommer säga:
"Men det är väl inte hans fel."

Precis det är det inte heller. Det är inte honom jag stör mig på, jag tycker om fotboll. Jag stör mig på de som bestämde att han skulle få så mycket pengar. 

Jag förstår inte varför man väljer att ge en som har det BRA så mycket pengar när det finns människor som SVÄLTER. Om du håller med så ber jag dig att sprida detta så att så många som möjligt får reda på hur orättvis vår värld är.

 

  • Add to Phrasebook
     
    • No word lists for Swedish -> Swedish...
       
    • Create a new word list...
  • Copy

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. Vilket viktigt ämne! L 2020-02-05



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus